Ouă umplute
Un aperitiv aspectuos sau un mod inedit de a savura micul-dejun sau prânzul? Alege ambele variante cu aceste delicioase ouă umplute: mereu o idee inspirată!
-
Ingrediente
5 ouă
1 ½ ceaşcă maioneză
2-3 linguri muştar iute
sare, piper
brânză de capră sau cremă de brânză
Mod de preparare
Fierbe ouăle astfel încât să fie tari. Când s-au mai răcit, curăţă-le de coajă, după care taie-le pe lungime.
Scoate gălbenuşurile şi pune-le într-un bol mai mare. Păstrează separat albuşurile.
Pisează gălbenuşurile cu furculiţa şi amestecă-le pentru început cu 2 linguri de maioneză. Dacă mai e nevoie, adaugă din cantitatea de maioneză.
Sărează, piperează, adaugă 2-3 linguri de brânză de capră rasă sau crema de brânză, apoi 2 linguriţe muştar iute şi omogenizează.
Lăsă deoparte, într-un bol separat, amestecul obţinut.
Separat, rade prin razătoarea mare (sau cu un dispozitiv special) 2 morcovi, 1 ţelină şi un ardei gras roşu.
Amestecă-le pe toate într-un bol, alături de puţin sare şi piper.
La final, umple cu crema de gălbenuş albuşurile, iar peste adaugă câte o linguriţă de legume.