Paella alla Valenciana

01.08.2008 0 comentarii
  1. Bucătar: Giuseppe Anastasio Restaurant: Club Italia, Cluj-Napoca str. Cardinal Iuliu Hossu (Pavlov) nr. 27 tel: 0264/591.784

    Pentru o porție de Paella pentru 4 persoane, aveți nevoie de:
    • 200 gr de morcov tăiat cuburi
    • 200 gr mazăre Bonduelle
    • 200 gr gogoșar tăiat cuburi
    • 200 gr fasole verde (care se fierbe înainte cu sare)
    • 8 bucăți gamberoni (creveți mari)
    • 200 gr calamar
    • 200 gr sepie
    • 200 gr caracatiță mică
    • 2 gr șofran
    • 400 gr orez
    • 500 gr midii (scoici negre)
    • 200 gr vongole (scoici albe)
    • 1 pahar de vin alb
    • 1 ceapă medie
    • 1 cub knorr legume
    • ulei extravirgin de măsline
    • sos de roșii
    • ardei iute măcinat (peperoncini)
    • pătrunjel verde
    Pregătirea legumelor

    Morcovii tăiați cubulețe se pun în apă clocotită. După 5 minute, se adaugă mazărea. După alte 3 minute, se adaugă gogoșarii tăiați cubulețe. După încă 3 minute, se adaugă fasolea fiartă în prealabil (click pe poze pentru mărire)



    Pregătirea orezului


    Orezul se dă în clocot în 2 litri de apă, cu un cub knorr de legume și cu cele 2 gr. de șofran, timp de 12 minute. Apoi se strecoară, dar păstrăm și apa



    Pregătirea fructelor de mare


    Ceapa se taie peștișori și se călește în puțin ulei de măsline. Când devine aurie, se adaugă calamarul tăiat rondele, caracatița tăiată în 4 și sepia tăiată tot rondele. După 4 minute, timp în care se amestecă, se adaugă un pahar de vin alb. Apoi se adaugă sosul de roșii, sare și puțin ardei iute măcinat (peperoncini), după care se adaugă gamberoni și se mai lasă pe foc încă 3 minute.

     

    În altă tigaie mare se pune orezul deja fiert, împreună cu legumele pregătite înainte. Se amestecă încet, adăugând treptat apa folosită la opărirea orezului, timp de 4 minute. Se adaugă apoi fructele de mare, după care se adaugă midiile și vongolele. După 2 minute se adaugă puțin pătrunjel, apoi se montează în farfurie.



    Iată rezultatul final:



    Poftă bună :)
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro