Pâine cu măsline

17.08.2016 0 comentarii

Pâinea din comerţ nu mai e deloc atât de tradiţională şi sănătoasă cum era acum ceva timp. Tocmai de aceea, prepară tu, acasă, o delicioasă pâine cu măsline.

  1. Ingrediente

    3 căni făină albă
    1 cubuleţ drojdie (30 g)
    ½ linguriţă zahăr
    1 ou
    1 linguriţă apă caldă
    2 linguri zahăr
    1 linguriţă sare
    ½ cană măsline negre, mărunţite
    4 linguri ulei de măsline
    1 cană şi jumătate apă călduţă

    Mod de preparare

    Prepară întâi maiaua: pune într-o cană cubuleţul de drojdie, adaugă un pic de zahăr (1/2 linguriţă), 1 ou, un pic de făină şi 1-2 linguriţe apă caldă. Amestecă bine, astfel încât compoziţia să fie omogenă şi de consistenţă medie.

    Presară puţină făină peste, acoperă şi lasă 15-20 de minute să crească.

    Apoi, intr-un vas mai mare, amestecă făina cu zahărul, sarea, măslinele, uleiul de măsline, maiaua formată mai sus şi apa.

    Frământă bine, turnând, în funcţie de consistenţă, mai multă apă sau adăugând puţin mai multă faină, astfel încât aluatul să fie omogen şi să se ia de pe degete.

    Lasă-l într-un vas pe care ai pus un strat subţire de făină şi lasă-l să crească aproximativ 30 de minute.

    Apoi, ia-l, frământă-l din nou 5-10 minute şi mai lasă-l alte 30 de minute, să se umfle şi mai tare.

    Formează din aluat baghete şi adaugă-le în tava întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

    Unge baghetele de pâine cu ulei de măsline, presară rozmarin, dar şi bucăţi de măsline.

    Dacă doreşti, tot aici, poţi presăra şi seminţe de chimen sau susan.

    Dă la cuptorul preîncălzit şi lasă aproximativ 30 de minute sau până când sunt făcute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro