Pâine indiană Naan

Asemănătoare lipiei, această reţetă de pâine indiană Naan este simplă, dar perfectă în numeroase combinaţii sau chiar savurata ca o gustare delicioasă!
-
Ingrediente
400 g făină
100 ml lapte
30 g zahăr
50 g drojdie proaspătă (25 g)
1 pacheţel praf de copt
3 linguri ulei
125 iaurt de capră (1 cutie mică)
1 ou
sare
seminţe de susan
Mod de preparare
Realizează mai întâi maiaua din drojdie: amestecă într-o ceaşcă cubuleţul de drojdie cu un pic de zahăr, 1 lingură de lapte şi 1 linguriţă de făină. Amestecă şi lasă la crescut aproximativ 15 minute, într-un loc mai cald.
Adaugă făină într-un lighean mai mare şi începe să frămânţi cu laptele. În făină adaugă şi praful de copt, mai amestecă, adaugă apoi şi maiaua de drojdie de sus, iaurtul, sarea, uleiul, zahărul şi la final oul.
Amestecă bine până când aluatul se ia de pe degete.
Când ai terminat de frământat, pune pe fundul vasului în care laşi coca puţin ulei, peste compoziţie presară un pic de făină şi acoperă cu un prosop curat.
Ţine la căldură aproximativ 20 de minute până când creşte destul de mult.
Presară puţină făină pe masă şi întinde acest luat. Aici îl mai poţi lăsa 10 minute să mai crească.
După, întinde aluatul într-o formă rotundă.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă, preîncălzeşte cuptorul, adaugă aluatul în formă şi bagă la cuptor.
Lasă cam 15 minute, după care scoate, unge cu puţin ulei şi presară seminţele de susan.
Mai lasă apoi câteva minute, până s-a rumenit un pic.
