Pandişpan cu nucă şi miere

16.12.2015 0 comentarii

Foarte asemănător unui chec, acest pandişpan cu nucă şi miere se prepară foarte uşor, este gustos şi înlocuieşte cu succes clasicele fursecuri de Sărbători.

  1. Ingrediente

    6 ouă
    1 vârf de cuţit sare
    1 felie de lămâie
    1 cană (250 g) zahăr
    1 ceaşcă (50 ml) apă rece
    12 linguri de ulei
    12 linguri (rase) de făină
    1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri
    3 linguri zeamă de lămâie
    coaja rasă de la 1 lămâie
    3-4 linguri nucă coaptă şi măcinată
    1 lingură şi jumătate de cacao
    1 linguriţă esenţă de rom
    2 linguri nuci tăiate mărunt, coapte în prealabil
    2-3 linguriţe de miere

    Mod de preparare

    Ia 6 ouă, spală-le, şterge-le, după care separă în două boluri mai mari albuşurile de gălbenuşuri.

    Unge cu 1 felie de lămâie bolul în care vei pune albuşurile. Acest truc este pentru a face compoziţia mai pufoasă.

    Bate bine albuşurile, fără a adăuga ceva, până devin spumă. Apoi, începe să torni, treptat, zahărul. Între timp, adaugă câte puţină apă rece. Astfel, spuma se va întări mai bine şi zahărul se va topi mai repede.

    Între timp, freacă gălbenuşurile cu 12 linguri de ulei, şi ele adăugate treptat.

    Când cele două compoziţii sunt gata, toarnă gălbenuşurile peste albuşuri, mai amestecă un pic, după care începe să încorporezi făina.

    Adaugă cele 12 linguri de făină (rase, nu foarte pline) tot treptat.

    Spre final, amestecă într-o ceşcuţă pliculeţul de amoniu pentru prăjituri cu 3 linguri de zeamă de lămâie. Dizolvă bine şi toarnă în amestecul de mai sus. Pentru gust şi aromă, adaugă apoi şi coaja rasă de la o lămâie.

    Separat, într-un castron mai mic amestecă 3-4 linguri de nucă coaptă şi măcinată, 1 linguriţă şi jumătate de cacao, un pic de esenţă de rom şi 1-2 linguri din compoziţia de mai sus.

    Când este omogen, adaugă peste aluatul de bază, amestecând încet pentru a se uniformiza.

    Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă mai mică de aragaz, dar mai înaltă, adaugă în această jumătate de compoziţie.

    Peste, presară bucăţele de nucă tăiată mărunt, apoi toarnă restul de aluat şi dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

    Închide focul şi scoate tava imediat din cuptor. Lasă pe aragaz să se răcească. Taie în bucăţi mai mari sau mai mici, după cum doreşti.

    Când serveşti, unge pe deasupra cu miere.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro