Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine

13.08.2018 0 comentarii

Delicioase, uşor de preparat şi versatile – aşa am defini unele reţete tradiţionale. Pentru azi, ce spui de papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine?

  1. Ingrediente

    500 g brânză de vaci
    300 g făină
    100 g zahăr
    2 ouă
    10 g bicarbonat (o linguriţă rasă)
    Coaja rasă de la o lămâie şi/sau o portocală
    Dulceaţă de afine
    Smântână

    Mod de preparare


    Bate ouăle cu zahărul şi adaugă apoi coajă de lămâie şi portocală şi linguriţa de bicarbonat.

    Adaugă treptat brânza şi făina. Amestecă până când compoziţia este omogenă.

    Modelează aluatul în forme de gogoşi, lasă-le aşa sau formează o adâncitură în mijloc şi biluţe mai mici pentru partea de sus.

    Prăjeşte în ulei, pe ambele părţi, până se rumenesc, după care lasă-le pe un şervet pentru a se scurge surplusul de ulei.

    Serveşte cu smântână, dulceaţă de afine şi pudrează cu zahăr vanilat.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro