Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine
Delicioase, uşor de preparat şi versatile – aşa am defini unele reţete tradiţionale. Pentru azi, ce spui de papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine?
-
Ingrediente
500 g brânză de vaci
300 g făină
100 g zahăr
2 ouă
10 g bicarbonat (o linguriţă rasă)
Coaja rasă de la o lămâie şi/sau o portocală
Dulceaţă de afine
Smântână
Mod de preparare
Bate ouăle cu zahărul şi adaugă apoi coajă de lămâie şi portocală şi linguriţa de bicarbonat.
Adaugă treptat brânza şi făina. Amestecă până când compoziţia este omogenă.
Modelează aluatul în forme de gogoşi, lasă-le aşa sau formează o adâncitură în mijloc şi biluţe mai mici pentru partea de sus.
Prăjeşte în ulei, pe ambele părţi, până se rumenesc, după care lasă-le pe un şervet pentru a se scurge surplusul de ulei.
Serveşte cu smântână, dulceaţă de afine şi pudrează cu zahăr vanilat.