Paste cu mozzarella şi carne tocată

Nu e o reţetă sofisticată, dar cu siguranţă e una consistentă şi delicioasă! Găteşte paste cu mozzarella şi carne tocată la finalul unei zile obositoare!
-
Ingrediente
250 g paste
1 litru de apă
mozzarella
1 ou bătut
100 ml lapte
50 ml ulei
1 ceaşcă bulion
300 g carne tocată, de vită
sare, piper
unt
câteva frunze baby spanac
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă, cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă pastele. Lasă-le să fiarbă 25 de minute.
Scoate-le, scurge-le şi pune-le într-un bol.
Amestecă-le cu puţină mozzarella rasă, un ou bătut bine înainte şi 1 ceşcuţă de lapte.
Separat, într-o cratiţă, încinge 50 ml de ulei şi adaugă 1 ceaşcă bulion şi 300 g carne tocată.
Las-o puţin pe foc, aproximativ 10 minute, timp în care amestecă mereu.
Când carnea este pătrunsă, dă-o deoparte, închide focul, sărează şi piperează.
Ia un vas termorezistent, unge-l cu unt şi începe să adaugi în straturi: un strat de paste, după care un strat de carne, după care rade peste toate mozzarella şi de la început paste, carne şi mozzarella.
Ultimul strat trebuie să fie cel de carne.
Dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute şi, la servire, rade iar mozzarella deasupra şi decorează cu câteva frunze de baby spanac.
