Paste cu mozzarella şi carne tocată

02.10.2017 0 comentarii

Nu e o reţetă sofisticată, dar cu siguranţă e una consistentă şi delicioasă! Găteşte paste cu mozzarella şi carne tocată la finalul unei zile obositoare!

  1. Ingrediente

    250 g paste
    1 litru de apă
    mozzarella
    1 ou bătut
    100 ml lapte
    50 ml ulei
    1 ceaşcă bulion
    300 g carne tocată, de vită
    sare, piper
    unt
    câteva frunze baby spanac

    Mod de preparare

    Pune la fiert 1 litru de apă, cu puţină sare.

    Când dă în clocot, adaugă pastele. Lasă-le să fiarbă 25 de minute.

    Scoate-le, scurge-le şi pune-le într-un bol.

    Amestecă-le cu puţină mozzarella rasă, un ou bătut bine înainte şi 1 ceşcuţă de lapte.

    Separat, într-o cratiţă, încinge 50 ml de ulei şi adaugă 1 ceaşcă bulion şi 300 g carne tocată.

    Las-o puţin pe foc, aproximativ 10 minute, timp în care amestecă mereu.

    Când carnea este pătrunsă, dă-o deoparte, închide focul, sărează şi piperează.

    Ia un vas termorezistent, unge-l cu unt şi începe să adaugi în straturi: un strat de paste, după care un strat de carne, după care rade peste toate mozzarella şi de la început paste, carne şi mozzarella.

    Ultimul strat trebuie să fie cel de carne.

    Dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute şi, la servire, rade iar mozzarella deasupra şi decorează cu câteva frunze de baby spanac.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro