Paste cu rucola şi parmezan

18.05.2016 0 comentarii

Paste carbonara, bolognese sau nişte paste simple, delicioase şi uşor de făcut? Optezi pentru ultima variantă? Încearcă aceste paste cu rucola şi parmezan!

  1. E drept, cei mai mulţi se dau în vânt după paste carbonara sau paste bolognese, însă uneori de ce să nu încercăm şi alte variante de paste simple, dar la fel de gustoase? Pentru că parmezanul dă un gust desăvârşit reţetelor cu paste, am decis să îl folosim, completat fiind de rucola. La fel de bine, însă, ai putea opta şi pentru varză tocată mărunt. Va ieşi la fel de gustos!

    Ingrediente

    300 g paste simple
    1 litru apă
    puţină sare
    1 cubuleţ de unt
    1 cubuleţ de brânză topită sau 1-2 linguriţă cremă de brânză
    brânză rasă
    rucola (sau varză de salată)
    parmezan
    piper

    Mod de preparare

    Chiar dacă ştiam deja o mulţime de reţete cu paste, nu puteam rata şi o variantă ceva mai nonconformistă, dar la fel de simplă şi gustoasă!

    Aşadar, am gătit pastele ca de obicei. Am pus cam 1 litru de apă la fiert, cu ½ linguriţă de sare şi, când a dat în clocot, am adaugat pastele.
    Am lăsat 20 de minute până când s-au fiert, după care le-am clătit în apă rece.

    Le-am adăugat din nou în cratiţă, aceasta find pe foc, şi am adăugat 1 cubuleţ de unt şi 1 cubuleţ de brânză topită (puteţi folosi şi cremă de brânză).

    Am amestecat bine şi am mai răzuit puţină brânză peste.

    Le-am scos pe un platou, am adăugat puţin piper, iar deasupra  rucola ruptă în bucăţi ceva mai mici şi parzan ras. Noi am folosit rucola, dar o să fie la fel de gustos şi dacă optaţi pentru varză de salată (adică ceva mai albă, fără nervuri proeminente) tăiată mai subţire.

    Aşa am făcut paste cu rucola şi parmezan, una dintre cele mai simple şi mai gustoase reţete cu paste pe care le-am încercat!
                                                                                   
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro