Paste farfalle cu mazăre şi parmezan
Pentru serile în care ai invitaţi sau doar pentru atunci când vrei să te răsfeţi cu un preparat bun şi simplu, găteşte paste farfalle cu mazăre şi parmezan!
-
Ingrediente
250 g paste farfalle
1 cubuleţ unt
100 g brânză de oaie
Parmezan
Sare, piper
200 g mazăre nouă
Pătrunjel
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă cu ½ linguriţă de sare.
Când apa dă în fiert, adaugă pastele.
Lasă-le să fiarbă până sunt pătrunse.
Scoate-le, scurge-le, clăteşte-le cu apă rece.
Pune într-un vas termorezistent 1 cubuleţ de unt, pastele şi amestecă bine. Adaugă apoi peste 100 g brânză de oaie rasă. Amestecă din nou.
Rade şi parmezan şi dă totul la cuptor, maximum 10 minute.
În prealabil, fierbe mazărea: pune apă cu puţină sare la fiert şi, când apa dă în fiert, adaugă mazărea. Lasă până când este fiartă.
După, aşază pe un platou pastele, mazărea, sărează, piperează, mai presară puţin parmezan şi decorează cu pătrunjel.