Paste orecchiette cu broccoli şi parmezan

08.01.2016 0 comentarii

O reţetă versatilă, perfectă şi în perioada postului, asta dacă renunţi la parmezan! Paste orecchiette cu broccoli şi parmezan – le încerci la prânz sau cină?

  1. Ingrediente

    250 g paste orecchiette
    1 lingură ulei de măsline
    3 căţei de usturoi
    1 broccoli
    1 linguriţă sare
    piper după gust
    parmezan
    ½ cană apa în care a fiert broccoli sau supă de legume

    Mod de preparare

    Pune un vas cu apă la fiert şi, când fierbe, adaugă pastele. Găteşte nu foarte mult, 7-8 minute, până când sunt al dente.

    Dă de pe foc, adaugă-le într-un castron şi scurge-le foarte bine.

    Încălzeşte 1 linguriţă de ulei de măsline într-o tigaie mai largă, adaugă căţeii de usturoi mărunţiţi. Căleşte-i până sunt un pic rumenii, după care adaugă bucheţelele de broccoli şi ½ cană de supă de legume.

    Găteşte nu mai mult de 2-3 minute.

    Adaugă sare şi piper după gust şi dă de pe foc.

    Toarnă peste şi pastele. Amestecă bine, repartizează în farfurii, asezonează cu ulei de măsline şi adaugă, după gust, parmezan şi, pentru decorare, 2-3 fire de pătrunjel.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro