Paste penne cu roşii uscate
Simplu, rapid, delicios şi de post! Descrierea preparatului perfect, nu-i aşa? Pentru asta noi am alege paste penne cu roşii uscate! Tu la ce te-ai opri?
-
Ingrediente
250 g paste penne
1litru şi jumătate de apă
½ linguriţă de sare
2 linguri ulei de cocos (sau alt ulei)
condimente: sare, piper, busuioc, cimbru
100 g măsline verzi, umplute
200 g roşii uscate (la borcan)
parmezan (opţional)
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă, cu ½ linguriţă de sare.
Când apa dă în clocot, adaugă pastele şi lasă-le să fiarbă aproximativ 25 de minute.
După ce sunt gata, clăteşte-le sub un jet de apă rece şi lasă-le într-un castron.
Separat, într-o cratiţă, încinge 2 linguri de ulei de cocos. Pune peste pastele.
Amestecă bine, lasă-le 2-3 minute, după care scoate-le într-un castron.
Adaugă sare, piper, busuioc şi cimbru.
Adaugă peste paste măsline verzi şi roşii uscate.
Opţional, dacă doreşti, rade şi parmezan.