Paste Piccata cu pui

31.05.2017 1 comentarii

La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau pește) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt și verdețuri. Apoi rețeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere și vin, precum și paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui și paste, după cum bine zice și numele.

  1. La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau pește) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt și verdețuri. Apoi rețeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere și vin, precum și paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui și paste, după cum bine zice și numele.

     O rețetă pentru Unica

    Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 250 g paste (eu am folosit penne)
    • 4-5 felii de piept de pui
    • 1 lingură și jumătate de unt
    • 4 căței de usturoi
    • 1 ceapă mică
    • 1 legătură de pătrunjel verde
    • 3 linguri de capere
    • 1 cană de fond de pui
    • 1 jumătate de cană de vin alb, sec
    • 1 lingură de parmezan ras
    • zeama de la o jumătate de lămâie

    Rețetă

    Mai întâi am pregătit toate cele. Am tocat mărunt pătrunjelul și ceapa, am zdrobit usturoiul. Puiul l-am tăiat în bucăți mici.

    Paste Piccata cu pui - puiul se taie cubulete

    Caperele le-am zdrobit într-un castron.

    Paste Piccata cu pui - caperele se zdrobesc cu lingura

    Mai întâi, am pus la fiert apa pentru paste. Când a dat în clocot, am adăugat pennele și le-am lăsat 9 minute. În acest timp, am topit o lingură de unt într-o tigaie

    Paste Piccata cu pui - untul se topeste

    Am pus bucățile de pui și le-am lăsat până s-au rumenit.

    Paste Piccata cu pui - puiul se prajeste in unt

    Apoi le-am scos pe-o farfurie. În locul lor, am pus ceapa și usturoiul.

    Paste Piccata cu pui - puiul se scoate din tigaie, se adauga ceapa si usturoiul

    După vreo 2 minute, când s-au călit, am pus vinul. Rețeta spune să pun niște făină, însă nu sunt un fan al făinii prăjite în grăsime, așa că am sărit acest pas. Să aveți grijă când puneți vinul, probabil că se va aprinde - dar nu-i bai, se stinge singur în câteva secunde. Totuși, dacă aveți hotă deasupra aragazului, poate e mai bine să dați tigaia un pic deoparte, până se stinge.

    Paste Piccata cu pui - se adauga vinul

    Am pus apoi fondul de pui și zeama de lămâie

    Paste Piccata cu pui - se adauga fondul de pui si zeama de lamaie

    După care am pus caperele zdrobite și pătrunjelul (nu tot, am lăsat o linguriță deoparte)

    Paste Piccata cu pui - se adauga caperele si patrunjelul

    Am lăsat să dea în foc, am lăsat să scadă un pic, apoi am pus și cealaltă jumătate de lingură de unt.

    Paste Piccata cu pui - se mai adauga unt

    Când s-a topit, am adăugat din nou puiul în tigaie. Am amestecat 2 minute și gata, ăsta a fost sosul.

    Paste Piccata cu pui - puiul se pune in sos

    Între timp pastele au fost gata, le-am scurs bine de apă.

    Paste Piccata cu pui - pastele fierte se scurg de apa

    Apoi am turnat sosul peste ele și le-am amestecat bine.

    Paste Piccata cu pui - sosul se toarna peste paste

    Pe farfurie, am presărat peste paste restul de pătrunjel și parmezanul.

    Paste Piccata cu pui - pastele piccata se presara cu patrunjel si parmezan

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Usi Interior

    Deci aceasta reteta trebuie sa o incerc .. nu ma las saptamana asta si gasesc eu vreo 2 ore sa ii dau de cap .. pare prea apetisanta ca sa mor curios ..

    28.02.2011
Autor: Andrei Crivăț