Paste Piccata cu pui
La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau pește) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt și verdețuri. Apoi rețeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere și vin, precum și paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui și paste, după cum bine zice și numele.
-
La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau pește) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt și verdețuri. Apoi rețeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere și vin, precum și paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui și paste, după cum bine zice și numele.
O rețetă pentru Unica
Ingrediente (pentru 2 porții)
- 250 g paste (eu am folosit penne)
- 4-5 felii de piept de pui
- 1 lingură și jumătate de unt
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 3 linguri de capere
- 1 cană de fond de pui
- 1 jumătate de cană de vin alb, sec
- 1 lingură de parmezan ras
- zeama de la o jumătate de lămâie
Rețetă
Mai întâi am pregătit toate cele. Am tocat mărunt pătrunjelul și ceapa, am zdrobit usturoiul. Puiul l-am tăiat în bucăți mici.
Caperele le-am zdrobit într-un castron.
Mai întâi, am pus la fiert apa pentru paste. Când a dat în clocot, am adăugat pennele și le-am lăsat 9 minute. În acest timp, am topit o lingură de unt într-o tigaie
Am pus bucățile de pui și le-am lăsat până s-au rumenit.
Apoi le-am scos pe-o farfurie. În locul lor, am pus ceapa și usturoiul.
După vreo 2 minute, când s-au călit, am pus vinul. Rețeta spune să pun niște făină, însă nu sunt un fan al făinii prăjite în grăsime, așa că am sărit acest pas. Să aveți grijă când puneți vinul, probabil că se va aprinde - dar nu-i bai, se stinge singur în câteva secunde. Totuși, dacă aveți hotă deasupra aragazului, poate e mai bine să dați tigaia un pic deoparte, până se stinge.
Am pus apoi fondul de pui și zeama de lămâie
După care am pus caperele zdrobite și pătrunjelul (nu tot, am lăsat o linguriță deoparte)
Am lăsat să dea în foc, am lăsat să scadă un pic, apoi am pus și cealaltă jumătate de lingură de unt.
Când s-a topit, am adăugat din nou puiul în tigaie. Am amestecat 2 minute și gata, ăsta a fost sosul.
Între timp pastele au fost gata, le-am scurs bine de apă.
Apoi am turnat sosul peste ele și le-am amestecat bine.
Pe farfurie, am presărat peste paste restul de pătrunjel și parmezanul.
Poftă bună :)
Deci aceasta reteta trebuie sa o incerc .. nu ma las saptamana asta si gasesc eu vreo 2 ore sa ii dau de cap .. pare prea apetisanta ca sa mor curios ..