Pastisio

11.01.2018 1 comentarii

Dacă ai fost în Grecia, nu se poate să nu fi încercat celebrul preparat pastisio. Pastele, sosul şi carnea fac un trio excelent într-o reţetă delicioasă!

  1. De asemenea, există condimente speciale pentru acest preparat, aşa că foloseşte-le în cazul în care le-ai achiziţionat din vacanţele în Grecia sau le găseşti la vreun magazin cu specific.

    Ingrediente

    2 ½ căni paste penne nepreparate
    2 linguri unt, topit
    1 cana parmezan ras
    600 g carne (muşchi de vită)
    1 ceapă medie, tăiată mărunt
    2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
    1 cană (200 g) sos de roşii
    ½ linguriţă sare
    ½ linguriţă scorţişoară măcinată
    1 cană parmezan mărunţit

    Pentru sos:


    ½ cană unt
    2/3 cană făină
    1 praf sare
    1 praf piper
    4 căni lapte nu foarte gras
    2 ouă mari

    Mod de preparare

    Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, după care scurge-le.

    Amestecă-le apoi cu untul, adaugă brânză parmezan rasă şi pune totul într-un vas mai mare, termorezistent, uns în prealabil.

    Într-o tigaie mare, găteşte carnea de vită, adaugă ceapă tăiată mărunt şi lasă 8-10 minute, amestecând continuu până când carnea este un pic rumenită. Apoi, scurge.

    Adaugă peste usturoi mărunţit, mai lasă 2 minute, după care adaugă un sos de roşii în care ai pus sare şi scorţişoară.

    Adaugă acest amestec, cu lingura, peste amestecul de paste.

    Presară deasupra şi ½ cană de parmezan ras.

    Într-o cratiţă mare, topeşte untul pentru sos, adaugă faina, sarea, piperul şi laptele (treptat).

    Adu la punctul de fierbere, după care mai lasă, amestecând continuu alte 1-2 minute, până când sosul se îngroaşă.

    Într-o farfurie mai mică, amestecă o cantitate mică de amestec fierbinte cu cele două ouă, după care adaugă-le şi pe ele în tigaia de mai sus.

    Lasă până fierbe uşor, mai amestecă 2 minute, după care toarnă peste amestecul de carne de vită. Presară şi parmezanul rămas.

    Dă la cuptor, în vasul acoperit, timp de 20 de minute. Apoi, neacoperit, 30-40 de minute sau până când preparatul capătă o crustă rumenie.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Am facut reteta asta in varianta vegetariana, sa spun asa...ce recomandare am..sa folositi mai putina ceapa. nu contest ca reteta originala o fi asa, dar nu toata lumea suporta. In loc de lapte eu am folosit iaurt de capra si a fost la fel de bun!

    04.11.2015
Autor: ebucataria.ro