Păstrăv pe pat de legume

Reţeta de păstrăv pe pat de legume este una dintre cele mai populare: gustoasă şi uşor de preparat, iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi şi tu!
-
Ingrediente
1 păstrăv mare
ulei
3 roşii
1 ţelină
1 dovecel
2 căţei de usturoi
1 morcov
1 ceaşcă de apă, fiartă în prealabil
felii de lămâie
pătrunjel
Mod de preparare
Spală bine păstrăvul, curăţă-l şi scoate-i urechile (asta dacă nu e deja eviscerat).
Sărează, piperează şi unge cu un pic de ulei.
Formează un pat de legume într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Spală şi taie după preferinţă roşiile, ţelina, dovlecelul, usturoiul şi morcovul.
Adaugă peştele peste ele.
Toarnă în tavă şi 1 ceaşcă de apă, fiartă în prealabil.
Dă la cuptor. În cazul în care, între timp, nu mai are lichid, mai toarnă 1 ceşcuţă de apă fiartă şi lasă aproximativ 30 de minute, până când legumele sunt pătrunse şi peştele făcut.
Serveşte cu felii de lămâie şi pătrunjel deasupra.
