Păstrăv somonat cu legume
Metoda de preparare este foarte importantă, aşa că am decis să gătim păstrăv somonat cu legume într-un mod sănătos, ce îi asigură şi gustul delicios: la aburi.
-
Mod de preparare
1 păstrăv somonat
sare, piper
rădăcină de ţelină
1 morcov
1 cartof
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
ulei de măsline
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Taie peştele pe lung şi curăţă-l, în cazul în care nu este eviscerat: curăţă cu o linguriţă interiorul şi spală-l bine cu apă rece.
Apoi, dă-i cu sare şi piper. Taie-l în 2-3 bucăţi, cât vrei de lat.
Pe grătarul de aburi se face un pat din rădăcină de ţelină, spălată şi tăiată rondele ceva mai late şi groase.
Peste aceste bucăţi se aşază bucăţile de peşte. Lângă, adaugă legumele curăţate şi spălate.
Lasă maximum 25 de minute.
Scoate peştele pe o farfurie.
Ia legumele, taie-le cubuleţe, sărează, piperează, asezonează cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie şi serveşte ca salată de legume pentru păstrăv.