Pate de ficat

18.01.2016 0 comentarii

Uită de varianta din comerţ, atât timp cât şi tu poţi prepara pate de ficat, într-o variantă încă şi mai gustoasă şi mai sănătoasă! Iată mai jos reţeta!

  1. Ingrediente

    400 g ficat de pui
    60 g unt
    60 ml ulei
    1 legătură ceapă verde
    1 legătură mărar
    piper negru măcinat
    sare

    Mod de preparare

    Spală ficăţeii în apă rece şi curăţă-i de pieliţe. Încinge într-o tigaie puţin ulei şi adaugă ficatul de pui. Amestecă în continuu şi lasă până când ficăciorul este pătruns bine.

    După, lasă-l într-un castron să se răcească. Apoi, mixează-l în robotul de bucătărie sau cu o furculiţă împreună cu o parte din ulei (poţi folosi şi uleiul în care s-a prăjit) şi untul moale.

    Când e omogen, adaugă sare, piper, ceapa verde şi mărarul mărunţit şi amestecă foarte bine.

    Savurează pe pâine sau în diverse combinaţii, neapărat cu murături!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro