Pate de ficat
Uită de varianta din comerţ, atât timp cât şi tu poţi prepara pate de ficat, într-o variantă încă şi mai gustoasă şi mai sănătoasă! Iată mai jos reţeta!
-
Ingrediente
400 g ficat de pui
60 g unt
60 ml ulei
1 legătură ceapă verde
1 legătură mărar
piper negru măcinat
sare
Mod de preparare
Spală ficăţeii în apă rece şi curăţă-i de pieliţe. Încinge într-o tigaie puţin ulei şi adaugă ficatul de pui. Amestecă în continuu şi lasă până când ficăciorul este pătruns bine.
După, lasă-l într-un castron să se răcească. Apoi, mixează-l în robotul de bucătărie sau cu o furculiţă împreună cu o parte din ulei (poţi folosi şi uleiul în care s-a prăjit) şi untul moale.
Când e omogen, adaugă sare, piper, ceapa verde şi mărarul mărunţit şi amestecă foarte bine.
Savurează pe pâine sau în diverse combinaţii, neapărat cu murături!