Pate de măsline
-
Ingrediente
- 350 gr măsline negre
- 50 gr unt
- 1 ceapă mare (eu am folosit 2 mai mici
- 6 căței de usturoi
- 2 linguri de oregano
- 2 lingurițe de boia
- 6 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Rețetă
Am scos sâmburii din măsline, am curățat ceapa și usturoiul.
Am topit untul într-o tigaie, la foc foarte mic
Am dat ceapa, usturoiul și măslinele la robot (dacă n-aveam, le dădeam prin mașina de tocat, de mai multe ori). Peste ele am pus oregano, boia, ulei de măsline și untul topit.
Am amestecat totul bine, până s-a omogenizat combinația. (da, am încercat să reproduc din boia e-ul din sigla eBucataria, nu mi-a ieșit foarte bine, mai exersez)
Merge de minune pe felii subțiri de pâine cu coaja groasă, sau pe pâine prăjită. Poftă bună :)
Wow, arata apetisant! O singura remarca, daca-mi permiti: "g" e prescurtarea pentru "gram/e", iar "gr" eventual pentru greci, greutate.
Excelenta reteta.....yami-yami
super .....o so incerc si eu
felicitari! ma bucur sa aflu despre astfel de retete minunate!:x
succes in toate cele bune!:)