Pateuri cu brânză sărată

16.08.2015 0 comentarii

Pentru gustările de peste zi sau ca desert, aceste pateuri cu brânză sărată te vor încânta – fragede şi savuroase, trebuie să încerci şi tu reţeta asta!

  1. Ingrediente

    500 g făină
    2 cuburi de drojdie (50 g)
    500 g brânză de oaie
    5 ouă
    200 ml apă minerală
    250 g unt sau 1 pachet margarină

    Mod de preparare

    Mai întâi, formează maiaua dintr-o ceaşcă de lapte călduţ sau apă minerală, cele 2 cubuleţe de drojdie, 1 linguriţă de zahăr şi un ou.

    Frământă tot cu o linguriţă de făină şi lasă la dospit 15 minute.

    Separat, pune făina într-un castron şi începe să frămânţi cu apă minerală. Adaugă 1 vârf de cuţit de sare şi maiaua de mai sus.

    Frământă exact ca la o pâine, până se ia de pe mână. Dacă mai trebuie, adaugă făină.

    Lasă 15 minute.

    După aceea, întinde-o pe masă şi unge-o cu un sfert din pachetul de margarină. Împătureşte aluatul, lasă-l 10 minute, după care repetă aceeaşi procedură cu un alt sfert din margarină, lasă iar 10 minute şi tot aşa până termini margarina.

    La final, mai lasă 15 minute ca margarina să intre în compoziţie, să o frăgezească şi să se formeze straturi.

    După, se întinde această cocă, se taie pătrate mai mari, iar în mijloc se pune compoziţia de brânză. A

    Aceasta se formează din brânza sărată, ouăle bătute cu o ceşcuţă de zahăr şi apoi puse peste brânză.

    Din această compoziţie se pune câte o linguriţă pe fiecare pătrat de aluat şi se împăturesc, formându-se triunghiuri.

    Unge o tavă întinsă cu ulei şi tapetează cu făină, aşază triunghiurile, pe care le ungi deasupra cu un gălbenuş de ou bătut.

    Bagă la cuptor şi lasă aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc.

    După ce le scoţi, le poţi presăra cu zahăr farin.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro