Pește alb cu sos de oțet

07.01.2011 0 comentarii
  1. Zilele trecute răsfoiam cărțile electronice de bucate ale lui Radu și în cea cu rețete din bucătăria chineză am dat peste acest mirific pește cu sos de oțet. N-am idee cum de am sărit-o până acum, dar mi-a sunat foarte bine și am făcut-o. N-am avut la îndemână tot ce-mi trebuia, așa că am renunțat la unele ingrediente și le-am înlocuit pe altele, dar tot a ieșit excelent :)

    Ingrediente

    • 3 fileuri de pangasius (ar fi mers cod alb, dar n-am gasit)
    • 2 ouă
    • 2 lingurițe de brandy
    • 4 linguri de făină
    • 1 jumătate de ceapă (trebuia verde, dar n-am avut, așa că am folosit ceapă normală)
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • 3 linguri de oțet de orez (eu n-am avut, am folosit oțet de vin)
    • 3 linguri de sos de soia
    • 125 ml de fond de pui (eu am pus apă)
    • 1 lingură de vin de orez (sau, dacă nu, vin alb demisec)
    • 1 lingură de zahăr brun
    • 1 ardei iute roșu tăiat fâșii (eu am folosit fulgi de ardei iute, 1 lingură)
    • ulei pentru prăjit
    • 1 lingură ulei de arahide
    • orez basmati (pentru garnitură)

    Rețetă

    Am tăiat fileurile de pește cuburi, le-am amestecat cu brandy-ul și cu puțină sare și le-am lăsat cuminți un sfert de oră, acoperite.

    Peste cu sos de otet - pestele se taie cuburi

    Am bătut cele 2 ouă cu făina, până s-a format un fel de aluat foarte moale, prin care am dat bucățile de pește

    Peste cu sos de otet - cuburile de peste se dau prin oua batute cu faina

    Apoi am încins wok-ul, am pus în el ulei (mult) și am pus bucățile de pește. Le-am prăjit cam 2 minute

    Peste cu sos de otet - cuburile de peste se prajesc 2 minute in ulei

    Apoi le-am scos pe-o farfurie.

    Peste cu sos de otet - cuburile de peste se scot din tigaie

    Am vărsat uleiul ăla mult, am șters wok-ul și am pus uleiul de arahide, în care am pus ceapa tocată și ghimbirul ras. Am adăugat apoi apa (că n-aveam fond de pui) și am lăsat până a început să fiarbă. Moment în care am adăugat vinul, 2 linguri de oțet și 2 linguri de sos de soia.

    Peste cu sos de otet - ceapa si ghimbirul se calesc, apoi se adauga vin, otet si soia

    Am lăsat să fiarbă 2 minute, apoi am pus din nou peștele, încă o lingură de oțet și încă o lingură de sos de soia. În rețeta lui Radu, tot acum trebuia să adaug și niste amidon dizolvat în apă. Dar cum eu nu sunt un fan al amidonului, am renunțat la el.

    Peste cu sos de otet - cuburile de peste se adauga din nou in wok

    Am mai lăsat câteva minute pe foc, apoi l-am scos pe farfurie, l-am ornat cu niște pătrunjel verde tocat și l-am însoțit cu orez basmati.

    Peste cu sos de otet - pestele se serveste cu orez basmati

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț