Pește cu ghimbir și ceapă verde
Ieri răsfoiam site-ul lui Viorel Copolovici, în căutarea unei rețete mai vechi cu somon. Până să ajung la ea, mi-a sărit în ochi această rețetă. Pentru că sunt un mare pofticios, mi s-a pus pata s-o încerc. Zis și făcut. Din păcate, n-am găsit cod - ca în rețeta originală. Dar a ieșit foarte bun și așa.
-
Ingrediente
- 1 file de pangasius (pentru că n-am găsit cod)
- 4 cm rădăcină de ghimbir
- 2 fire ceapă verde
- 1 lămâie (coaja și sucul)
- 1 limetă (coaja și sucul)
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper
- pătrunjel verde tocat, pentru decor
Mai întâi, am ras într-un castron coaja lămâii și coaja limetei
Peste cojile rase le-am stors pe ambele. Apoi am dat ghimbirul pe răzătoare.
Am pus și ceapa verde tocată.
Am tăiat fileul de pangasius în 4 bucăți, l-am uns bine cu amestecul din castron, pe toate părțile. Am uns un vas termorezistent cu puțin ulei, am pus peștele acolo și l-am dat la cuptorul încins, la foc mediu, pentru 15 minute (sigur, asta ține de cuptorul fiecăruia). Așa arăta la final:
A ieșit foarte gustos și aromat. Puteți folosi orice garnitură vă surâde, însă eu am făcut lângă peștele ăsta un orez cu curcuma de excepție, a cărui poveste promit să v-o spun mâine :)