Pește și orez Basmati cu ciuperci

07.01.2009 0 comentarii
  1. Orezul Basmati este dacă nu un rege al orezurilor, măcar un prinț de rang înalt. Cu bobul lung, foarte aromat (de altfel, basmati în sanscrită înseamnă "cel aromat"), Basmati provine din regiunea Panjabi și e cultivat cu precădere în India și Pakistan

    Ingrediente:

    • 4 file-uri de pește (puteți folosi și cod, dacă vă place mai mult decât pangasius)
    • 250 de grame de orez Basmati
    • 500 grame ciuperci proaspete
    • o lămâie
    • ghimbir cât o nucă
    • sos de soia
    • ulei extravirgin de măsline
    • curry
    • sare, piper

    Peștele se pune la marinat în zeama de la lămâie, amestecată cu 3 linguri de sos de soia, 3 linguri de ulei de măsline și ghimbirul dat pe răzătoarea mică. Se lasă la frigider o oră.

    peste cu orez basmati si ciuperci 1

     

    Ciupercile se taie bucăți

    peste cu orez basmati si ciuperci 2

     

    Și se pun la călit câteva minute (eu am folosit o tigaie antiaderentă, în care n-am pus nici un strop de ulei sau altă grăsime, pentru că oricum ciupercile lasă multă apă).

    peste cu orez basmati si ciuperci 3

    Orezul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu apă. Cu multă apă, întrucât orezul o absoarbe. De când începe să fiarbă, la foc mediu, se mai lasă înca 12-14 minute, apoi se scurge și se amestecă bine cu ciupercile și se adaugă un praf de curry, care îi dă o aromă aparte și îl face mai colorat, 3-4 linguri de sos de soia, sare și piper.

    peste cu orez basmati si ciuperci 4

    Peștele se face la grătar, iar la final arată cam așa:

    peste cu orez basmati si ciuperci 5

    Foarte gustos. Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț