Penne cu bacon și ciuperci

27.05.2015 1 comentarii

Există sute, poate chiar mii de rețete de paste, în toate felurile. Dacă te gândești bine, oricât de excentrice ar fi gusturile cuiva, sigur există 2-3 rețete de paste care să le satisfacă. Și pennele de mai jos pot fi preparate în orice fel, după dorințele fiecăruia. Rețeta ne-a fost trimisă de Bogdan Pop, iar pozele au fost făcute tot de el.

  1. Există sute, poate chiar mii de rețete de paste, în toate felurile. Dacă te gândești bine, oricât de excentrice ar fi gusturile cuiva, sigur există 2-3 rețete de paste care să le satisfacă. Și pennele de mai jos pot fi preparate în orice fel, după dorințele fiecăruia. Rețeta aceasta, foarte simplu de făcut, ne-a fost trimisă de Bogdan Pop, iar pozele au fost făcute tot de el.

    Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 200-250 grame penne
    • 130 grame bacon, felii subțiri
    • 150 grame smantana
    • 70 grame ciuperci champignon, feliate


    Puneți într-o oală la fiert apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachetul de penne. De obicei, trebuie cam 1 litru de apă pentru 100 grame de penne. Ca să nu se lipească pastele între ele, amestecați odată la un minut.


    Într-o tigaie antiaderentă puneți un gât de ulei de măsline la încins. Puneți la prăjit feliile de bacon când uleiul s-a încins, 30 de secunde pe fiecare parte.


    Apoi scoateți-le pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge uleiul de pe ele.


    Nu aruncați uleiul rămas în tigaie. Puneți ciupercile feliate la prăjit. Între timp adăugați în smântână câteva ierburi aromate tăiate mărunt. Praz, busuioc și pătrunjel uscat e o combinație perfectă. Dacă nu aveți la îndemână, se găsesc în rîșnițe gata preparate astfel de combinații. Tăiați bucățile de bacon cam de mărimea feliilor de ciuperci, sau mai mărunt, după cum preferați. Când s-au prăjit ciupercile scoateți-le din tigaie și puneți-le lângă bacon. Turnați în tigaie smântâna și amestecați ușor. Dacă sosul obținut după câteva minute nu este consistent, presărați o jumătate de lingură de făină și amestecați.

    Până acum pennele ar trebui să fie fierte, sau aproape fierte, conform timpului indicat pe pachet. Cu o cană scoateți 100 ml de apă din care fierb pennele și puneți deoparte. Strecurați pennele și lăsați-le câteva minute în strecurătoare  să stea la abur. Între timp puneți baconul și ciupercile în tigaia cu sosul de smântână și amestecați pentru a se omogeniza. Dacă sosul pare acum prea consistent, turnați câte un pic din zeama de la fiert din cană până obțineți consistența dorită. Împărțiți pennele în două farfurii adânci și turnați sosul peste ele.


    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Mancare Italiana Italian Job

    Arata foarte bine si cred ca este foarte apetisanta. Mai exista si varianta cu sos de rosii pe langa bacon si ciuperci la fel de delicioasa, poate o sa o publicati candva. Felicitari

    03.05.2010
Autor: ebucataria.ro