Penne cu morcov, conopidă şi măsline

Pentru perioada postului sau atunci când vrei să mănânci ceva gustos, dar uşor, fără carne, varianta acestor penne cu morcov, conopidă şi măsline este ideală!
-
Ingrediente
250 g penne
ulei de măsline
2 morcovi
1 ţelină
1 conopidă
3-4 ciuperci
200 g măsline, fără sâmburi
boabe de porumb fierte
1 legătură pătrunjel proaspăt
sare, piper
Mod de preparare
Pune la fiert cam o jumătate de oală de apă. Adaugă 1-2 prafuri de sare. Când fierbe, adaugă pastele şi lasă-le până când sunt moi, aproximativ 20 de minute.
Clăteşte-le, scurge-le bine, toarnă peste 1 lingură de ulei de măsline şi amestecă bine.
Între timp, într-un alt vas, pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Când fierbe, adaugă legumele tăiate felii: morcovul, ciupercile, ţelina, bucheţelele de conopidă.
Lasă-le până când sunt gata, dar nu foarte moi, după care scoate-le într-un bol. Amestecă-le cu 200 g măsline tăiate pe jumătate, fără sâmburi, boabele de porumb, sare, piper şi adaugă peste şi penele. Asezonează cu 2 linguri de ulei de măsline.
Pune într-un vas termorezistent şi dă la cuptor nu foarte mult, aproximativ 10-15 minute. Înainte de servire, presară peste pătrunjel tocat mărunt.
