Penne cu morcov, conopidă şi măsline

17.11.2015 0 comentarii

Pentru perioada postului sau atunci când vrei să mănânci ceva gustos, dar uşor, fără carne, varianta acestor penne cu morcov, conopidă şi măsline este ideală!

  1. Ingrediente

    250 g penne
    ulei de măsline
    2 morcovi
    1 ţelină
    1 conopidă
    3-4 ciuperci
    200 g măsline, fără sâmburi
    boabe de porumb fierte
    1 legătură pătrunjel proaspăt
    sare, piper

    Mod de preparare


    Pune la fiert cam o jumătate de oală de apă. Adaugă 1-2 prafuri de sare. Când fierbe, adaugă pastele şi lasă-le până când sunt moi, aproximativ 20 de minute.

    Clăteşte-le, scurge-le bine, toarnă peste 1 lingură de ulei de măsline şi amestecă bine.

    Între timp, într-un alt vas, pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Când fierbe, adaugă legumele tăiate felii: morcovul, ciupercile, ţelina, bucheţelele de conopidă.

    Lasă-le până când sunt gata, dar nu foarte moi, după care scoate-le într-un bol. Amestecă-le cu 200 g măsline tăiate pe jumătate, fără sâmburi, boabele de porumb, sare, piper şi adaugă peste şi penele. Asezonează cu 2 linguri de ulei de măsline.

    Pune într-un vas termorezistent şi dă la cuptor nu foarte mult, aproximativ 10-15 minute. Înainte de servire, presară peste pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro