Penne cu pesto şi roşii cherry
Da, şi pastele simple, fără carne sau brânză pot fi savuroase! Nu crezi? Prepară aceste penne cu pesto şi roşii cherry pentru un preparat gustos şi aromat!
-
Ingrediente
Pentru sosul Pesto
1 ½ cană frunze de busuioc spălate şi uscate bine în prealabil
ulei de măsline
2 căţei de usturoi
sare, piper
2-3 linguriţe seminţe de pin (opţional)
200 g paste penne
4-5 roşii cherry
Mod de preparare
Puţină lume ştie că sosul pesto, la origine, era un amestec din usturoi şi condimente. Mai apoi s-au adăugat nuci sau brânză. Aşadar, varianta noastră este una clasică, la care poţi adăuga, dacă doreşti, şi seminţe de pin.
Pentru sosul pesto, se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau se zdrobesc într-un bol de lemn.
Se mixează cam 20 de secunde, după care se păstrează sosul la frigider.
Pregătim pennele (dacă ţii post, nu trebuie să conţină ouă) conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Când sunt gata, le clăteşti un pic, le scurgi şi le amesteci cu o linguriţă de ulei de măsline. Torni peste paste sosul pesto şi serveşti cu roşii cherry tăiate, deasupra.