Penne cu pui Alfredo

29.01.2018 4 comentarii

Cu ceva vreme în urmă, Ileana mi-a povestit că a mâncat ea undeva Chicken Alfredo. Și că i-a plăcut mult. Și m-a rugat să fac și eu și să pun pe ebucataria. Dacă n-o știți pe Ileana, trebuie să știți că atunci când vrea ceva, face o față de copil care vrea bomboane. Practic, n-o prea poți refuza - decât dacă n-ai suflet. Așa că am făcut - nu rețeta "originală" (am folosit ghilimele pentru că trebuie că sunt zeci sau poate chiar sute de variante de a face paste Alfredo), ci una bazată pe inspirația mea de moment.

  1. La bază, rețeta de paste Alfredo presupune un sos din parmezan și unt. De-aici încolo, depinde de gusturile și inspirația fiecăruia, dar printre ingredientele cel mai des folosite sunt usturoi, ardei iute, ardei gras, pui, creveți și broccoli. Eu am folosit următoarele:

    Ingrediente

    • 200 gr piept de pui
    • 50 gr unt
    • 100 gr cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia)
    • 1 ardei gras
    • 1 vârf de linguriță de fulgi de ardei iute (sau 2 ardei iuți, curățați și tăiați mărunt)
    • 4 căței de usturoi
    • 1 jumătate de cană de lapte
    • 1 legătură de pătrunjel verde
    • sare, piper
    • 250 gr paste (eu am folosit penne)

    Rețetă

    Mai întâi am pus pastele la fiert în apă cu puțină sare. Le-am lăsat să fiarbă 9 minute. Pe pachet scria să le las 11, dar îmi plac un pic mai tari, al dente

    Penne cu pui Alfredo - pastele se fierb al dente

    Cât timp au fiert pastele, am pus pieptul de pui - tăiat felii -  pe grătarul încins.

    Penne cu pui Alfredo - puiul se trage la gratar

    L-am lăsat câteva minute pe fiecare parte, până s-a pătruns și s-a rumenit.

    Penne cu pui Alfredo - puiul se rumeneste pe ambele parti

    Într-o tigaie antiaderentă, am pus la topit untul și crema de brânză, la foc mic.

    Penne cu pui Alfredo - untul si crema de branza se topesc la foc mic

    Am amestecat bine în ele, până s-au împrietenit. Am adăugat apoi laptele.

    Penne cu pui Alfredo - untul si crema de branza se amesteca pana la omogenizare

    Apoi am adăugat cățeii de usturoi, zdrobiți. I-am lăsat un pic, să se rumenească, după care am adăugat ardeiul gras și fulgii de ardei iute. După 3 minute (în care am amestecat într-una), am pus și puiul, tăiat fâșii de-un deget.

    Penne cu pui Alfredo - se adauga usturoiul, ardeiul iute, ardeiul gras si puiul

    Am lăsat să fiarbă totul la foc mic cam 5 minute, apoi am adăugat și pătrunjelul tocat.

    Penne cu pui Alfredo - se adauga patrunjelul

    Am pus pastele în farfurie și sosul peste paste.

    Penne cu pui Alfredo - sosul se toarna peste paste

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Fana

    ioi trebuie sa fac din astea, am plecat dupa branza :D btw mi-a facut mama cheesecake de ziua mea, dupa reteta voastra mmmmmmmmmmmmm mamma loves this website :D

    28.09.2010
  • Fana

    tocmai am terminat de mancat paste din astea!!!!!!!!!!!! cele mai bune!!!!

    28.09.2010
  • DIANA

    deci nu sunt fan deloc paste..dar la astea imi ploua graaav in gura!!!pacat ca la mine ora locala e 4dimineata si nu am unde sa gasesc ingredientele dar maine clar imi incerc si eu norocul!!!

    19.10.2010
  • Simona

    abia astept sa le fac si eu

    02.02.2011
Autor: Andrei Crivăț