Penne gratinate cu roşii şi caşcaval

De când am auzit de preparatul ăsta, ne-am dorit să îl încercăm! Cum altfel, când aceste penne gratinate cu roşii şi caşcaval arată atât de apetisant!
-
Ingrediente
250 penne (puteţi folosi şi alt tip de paste)
1 cubuleţ de unt
200 g brânză
200 g caşcaval
3-4 roşii
iaurt de capră
măsline negre
Mod de preparare
Pune la fiert cam 1.5 l apă, cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă pastele.
Lasă-le să fiarbă până se pătrund.
Scoate-le, scurge-le, clăteşte-le cu apă rece şi pune-le într-o tavă termorezistentă.
Adaugă acolo puţin unt şi amestecă.
Continuă cu 100 g brânză sărată şi 100 g caşcaval, tăiat bucăţele.
Peste ele adaugă rondele de roşii, iar apoi încă un strat de brânză sărată rasă, caşcaval şi, la final, stropeşte totul cu iaurt de capră sau smântână.
Decorează cu măsline negre.
