Penne la cuptor

18.09.2017 13 comentarii

Mi-era poftă zilele astea de paste. Dar cum paste am tot mâncat în ultima vreme, de toate felurile, m-am gândit să fac ceva ce n-am mai mâncat de multă vreme - paste la cuptor.

  1. Ingredinte (pe care le-am folosit eu, nu-s bătute în cuie)

    • 500 gr penne
    • 200 gr bacon
    • 100 gr telemea
    • 150 gr cașcaval
    • 250 ml suc de roșii
    • cimbru, busuioc, sare, piper

    Am pus pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe cutie. Între timp, am ras telemeaua și cașcavalul împreună (pe răzătoarea mică) și am tăiat baconul cubulețe.


    Apoi, am pus sucul de roșii într-un castron și l-am amestecat cu cimbru, busuioc, sare și piper.


    Când pastele s-au fiert, le-am scurs bine. Apoi, într-un castron termorezistent, bine uns cu ulei, am pus un strat de penne, pe care l-am acoperit cu un strat de cașcaval și telemea (cam o treime)


    După care am pus jumătate din bacon


    Am repetat operația - încă un strat de paste, un strat de brânzeturi (încă o treime) și un strat de bacon. Apoi am mai pus niște penne deasupra si am turnat sucul de roșii, cu atenție, să se infiltreze peste tot.


    Am pus deasupra ultima treime de brânzeturi rase


    Le-am ținut la cuptor, la foc mărunt, cam 15-20 de minute, până s-au topit brânzeturile, iar cele de deasupra au devenit aurii.


    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Witchie

    Vai.. voi ma imbolnaviti! O sa mor de pofta.

    02.03.2010
  • Rodica Cireasa

    Una din mancarurile preferate ale sotului...:)))

    04.03.2010
  • Margot

    mmmmah ce bun poate fi!!!Eu fac acest gen de preparat dar in loc de paste pun cartofi fieti in prealabil in coaja si apoi curatati si taiati cuburi(asta in loc de paste)si ,pe fiecere rand mai stropesc cu smantana(slaba)batuta cu oua si piper,si cubulete de margarina sau daca aramas din uleiul in care ai prajit baconul.Si acest fel de preparat e grozav si miroase in bucatarie cand se gratineaza....mama,mama "sa-ti bati copii nu alta"...MARGOT

    07.03.2010
  • Lara

    foarte bun, si mda, mai sunt si ceva paste.

    10.03.2010
  • siginutz

    sliurp! si eu fac. MAINE.

    10.03.2010
  • Marina

    Offf...nu rezist pana maine. De-abia astept sa fac aceasta reteta. Multumim pentru acest site minunat!

    14.05.2010
  • Petruc Irina

    Daca se inlocuieste baconul cu sunca praga, iar in loc de telemea si cascaval si suc de rosii - faceti un sos din smantana, un ou, cascaval ras, branza topita sau mozzarela, si oregano...mmmm.. delicios.

    11.04.2011
  • crys

    hehehehhe, e ora 23:00 si tocmai am pus penele in vas si le-am dat la cuptor :->>>

    09.08.2011
  • Andreea

    Sunt f bune..le am facut acum cateva sapt..si acum ma duc ma pregatesc sa le fac iar:)sper sa i placa soacrei :))

    18.11.2011
  • ligia

    Am facut si eu reteta,insa sosul de rosii l-am preparat cu o ceapa mica calita,un morcov taiat cubulete si putina telina cubulete ,calite langa ceapa in ulei de masline,apoi am adaugat rosii depielitate taiate cubulete,cimbru si busuioc si am fiert sosul 20 min.In rest am respectat reteta si totul a iesit minunat!Multumesc pentru postare!

    07.01.2012
  • Laura K.

    Am g?tit

    04.03.2012
  • M.

    cred ca am sa incerc si eu .Cred ca o sa iasa ceva bun,am mai facut asa insa nu la cuptor

    20.05.2012
  • Nety

    O sa incerc si eu reteta.. Pare simplu de preparat.. Ador pastele si spaghetele.. Deci cred ca o sa-mi placa si aceasta reteta..

    10.01.2013
Autor: Andrei Crivăț