Pere la cuptor, cu scorţişoară şi fistic

03.11.2017 0 comentarii

Un desert simplu, ce poate fi preparat cu orice fruct îţi place. Noi am optat pentru pere la cuptor, cu scorţişoară şi fistic, iar rezultatul a fost spectaculos!

  1. Ingrediente

    5 pere
    1 litru de apă
    2 linguriţe de zahăr
    puţin unt
    scorţişoară
    fistic mărunţit (sau nucă)
    îngheţată

    Mod de preparare


    Curăţă perele de coajă şi de partea din mijloc.

    Separat, într-un vas, pe foc, pune 1 litru de apă cu 2 linguriţe de zahăr.

    Lasă să fiarbă puţin până când devine ca un sirop.

    Când are consistenţa necesară, fiind tot pe foc, adaugă aici perele (tăiate pe jumătate).

    Lasă-le să fiarbă cam 5 minute.

    Unge cu unt o tavă termorezistentă, aşază aici perele, presară peste ele scorţişoară şi fistic măcinat şi dă-le la cuptor pentru 10 minute.

    După, scoate-le şi serveşte-le cu îngheţată.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro