Pere la cuptor, cu scorţişoară şi fistic

Un desert simplu, ce poate fi preparat cu orice fruct îţi place. Noi am optat pentru pere la cuptor, cu scorţişoară şi fistic, iar rezultatul a fost spectaculos!
-
Ingrediente
5 pere
1 litru de apă
2 linguriţe de zahăr
puţin unt
scorţişoară
fistic mărunţit (sau nucă)
îngheţată
Mod de preparare
Curăţă perele de coajă şi de partea din mijloc.
Separat, într-un vas, pe foc, pune 1 litru de apă cu 2 linguriţe de zahăr.
Lasă să fiarbă puţin până când devine ca un sirop.
Când are consistenţa necesară, fiind tot pe foc, adaugă aici perele (tăiate pe jumătate).
Lasă-le să fiarbă cam 5 minute.
Unge cu unt o tavă termorezistentă, aşază aici perele, presară peste ele scorţişoară şi fistic măcinat şi dă-le la cuptor pentru 10 minute.
După, scoate-le şi serveşte-le cu îngheţată.
