Peşte alb pane

Preparatele cu peşte rareori dau greş, aşa că pregăteşte peşte alb pane! Noi am folosit merluciu, însă poţi opta pentru oricare alt tip de peşte alb!
-
Ingrediente
4 peşti merluciu
sare, piper
2 ouă
1 cană apă minerală
făină
ulei
Mod de prepare
Se spală peştii, se curăţă bine în interior, se taie pe lungime, după care se fac bucăţi.
Se sărează, se piperează şi se lasă deoparte.
Separat, într-un castron, se bat 2 ouă cu 1 cană de apă minerală,1 praf sare, 1 praf piper şi făină, cât cuprinde, astfel încât să se formeze o compoziţie ca de clătite.
Dă fiecare bucată de peşte întâi prin făină, apoi prin această compoziţie, după care prăjeşte într-o cratiţă cu ulei încins.
Prăjeşte pe ambele părţi, până devin aurii, după care lasă bucăţile de peşte pe un prosop de hârtie.
