Peşte cu dovlecei pane

Ce faci când nu mai ştii ce preparat culinar să mai încerci? Recurgi la combinaţii delicioase, bineînţeles! De exemplu, ce ai zice de peşte cu dovlecei pane?
-
Ingrediente
2 peşti (şalău, crap sau merluciu)
sare, piper
făină
4 ouă
1 ceşcuţă apă minerală
ulei
3 dovlecei
1 roşie
1 ardei gras
1 ceapă albă
Mod de preparare
Ia peştele, spală-l, sărează şi piperează.
Porţionează-l.
Realizează o compoziţie din 4 ouă bătute bine, o ceşcuţă de apă minerală, sare, piper şi făină, cât aluatul să devină ca de clătite. Împarte aluatul în două farfurii. Pe prima o vei folosi la prăjitul peştelui, iar pe a doua la dovleceii pane.
Se ia fiecare bucată de peşte, se dă prin puţină făină, se scutură, apoi se dă prin aluatul de ou, apoi iar prin făină şi iar prin ou (poţi repeta procedeul o singură dată, în funcţie de preferinţă).
Pune peştele la prăjit, în ulei încins (aproximativ 150 ml).
Prăjeşte foarte bine pe ambele părţi şi scoate apoi pe un prosop absorbant.
Apoi, ia 3 dovlecei, spală-i şi taie-i rondele (nu se curăţă). Dă-le cu sare şi piper, dă prin făină, prin compoziţia de ou şi după aceea pune-i şi pe ei la prăjit.
Când sunt gata, lasă-i pe un prosop absorbant.
Serveşte peştele cu dovleceii pane şi legume proaspete (roşie, ardei gras, ceapă etc.).
