Peşte cu seminţe de rodie
Peşte preparat în mod clasic, asociat cu câteva ingrediente neobişnuite, dar spectaculoase ca aspect şi gust! Încearcă şi tu peşte cu seminţe de rodie!
-
Ingrediente
2 peşti merluciu sau alt peşte alb
sare, piper
1 ou
2 linguriţe de făină
2 linguri apă minerală
făină
ulei pt prăjit
Pentru sos:
5 căţei de usturoi
1 vârf de cuţit sare
125 g iaurt
½ legătură pătrunjel tocat mărunt
seminţe de rodie
Mod de preparare
Ia peştii, spală-i, taie-i pe jumătate, pe lungime, după care iar pe jumătate.
Lasă-i pe un prosop absorbant să se usuce. Sărează şi piperează.
Realizează o compoziţie dintr-un ou bătut bine, 2 linguriţe făină, 2 linguri apă minerală, sare şi piper. Aluatul ar trebui să fie un pic mai grosuţ.
Ia fiecare bucată de peşte, dă mai întâi prin făină, scutură foarte bine, dă prin compoziţia de ou, după aceea iar prin făină, scutură foarte bine şi pune la prăjit în ulei foarte încins (dacă nu e foarte bine încins uleiul, peştele va ieşi prea gras).
Lasă până se rumeneşte frumos pe o parte şi pe cealaltă.
Scoate pe un prosop absorbant.
Prepară sosul: pisează foarte bine 5 căţei de usturoi şi amestecă cu un vârf de cuţit de sare. Apoi, adaugă un iaurt şi ½ legătură pătrunjel tocat mărunt.
Serveşte peştele cu seminţe de rodie deasupra şi cu acest sos.