Pește cu sos iute

16.01.2018 1 comentarii

Cu ceva vreme în urmă, am găsit undeva o rețetă libaneză care mi-a sunat bine. În timp ce-am pregătit-o, însă, am schimbată atât de mult că doar peștele a mai rămas din rețeta inițială. A ieșit o cină ușoară, aromată și picantă, pe care am repetat-o, deja, de vreo 3 ori.

  1. Ingrediente

    • 500 g file de pește*
    • 2-3 căței de usturoi
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • 100 ml vin alb sec
    • 1 linguriță rasă de chimen
    • câteva boabe de piper roșu
    • o linguriță de pătrunjel verde tocat
    • zeama de la jumătate de lămâie

     

    *Eu am făcut mâncarea asta, prima dată, cu file de novac. Foarte bun, foarte gustos. Apoi n-am mai găsit novac și am făcut cu file de fitofag, foarte asemănător cu novacul, de altfel, cu oase puține și mari. Dar sunt convins că merge și cu cod, și cu ton, chiar și cu somon și cu alte feluri pește. Doar să nu încercați cu pangasius.

    Am spălat peștele, l-am șters cu șervete de hârtie și l-am tăiat cubulețe.

     Peste cu sos iute - pestele se taie cubulete

    În tigaie am pus la călit usturoiul zdrobit și ghimbirul dat pe răzătoare, în foarte puțin ulei - cam o lingură.

     Peste cu sos iute - usturoiul si ghimbirul se calesc

    Când s-au călit, am pus vinul alb. Am lăsat până s-a redus la jumătate, după care am pus peștele.

     Peste cu sos iute - se adauga vinul, apoi se adauga pestele

    Când s-a rumenit, am pus condimentele măcinate (piperul roșu și chimenul) și pătrunjelul tocat. Am amestecat bine.

     Peste cu sos iute - se adauga chimen si piper rosu

    După câteva minute, am pus zeama de lămâie și cam asta a fost. Garnitura - cartofi natur, cu unt și pătrunjel - n-a apucat să se bucure de ședința foto.

    Peste cu sos iute - se adauga zeama de lamaie si se serveste cu cartofi natur

    Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Ella

    Arata genial, parca simt mirosul imbietor prin monitor. Multumesc de sugestie, sigur voi incerca si eu in week-end.

    07.11.2012
Autor: Andrei Crivăț