Pește cu sos iute-acrișor

Iar a trecut prea multă vreme de când n-am mai făcut pește. Așa că ieri am improvizat o minune cu ce-aveam la îndemână. Peștele ca peștele, dar sosul mi-a plăcut mult și cred că data viitoare îl fac în cantități mai mari și îl încerc și cu oarece pui. O singură observație - eu am folosit pangasius, că asta mi-a fost aproape. Dar dacă încercați rețeta asta, vă recomand să folosiți alt pește alb: cod, merluciu sau ce vă place mai tare și mai tare. Pangasius nu-i grozav în povestea asta.
-
Ingrediente
- 2 fileuri de pește alb
- 2 fire de ceapă verde
- 2 căpățâni de usturoi verde
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 1 linguriță rasă de mentă uscată și tocată
- 1 linguriță rasă de busuioc uscat și tocat (evident, e și mai bine dacă aveți busuioc verde)
- coaja rasă și sucul de la o limetă
Rețetă
Am început prin a toca mărunt ceapa verde, apoi am zdrobit usturoiul verde și am tăiat ghimbirul în feliuțe mici și subțiri. Le-am pus la călit într-o lingură de ulei.
Când s-au înmuiat, am adăugat un pic de apă (vreo 2 linguri, poate 3), sucul de limetă, menta și busuiocul.
Le-am amestecat bine, până s-a cam evaporat apa, apoi am pus coaja de limetă. Am mai amestecat un pic și-a fost gata. Am spălat peștele, l-am uscat cu un șervet de hârtie, apoi l-am presărat cu sare și piper. L-am pus pe grătar.
1-2 minute pe fiecare parte și a fost gata.
Alături am pus câțiva cartofi natur, cu un pic de unt și pătrunjel verde. Poftă bună :)

Cine spunea ca barbatii sunt cei mai buni bucatari nu gresea. Retetele prezentate par asa de simplu de facut, contin ingrediente autohtone, pozele sunt sugestive...imi vine sa merg la bucatarie si sa gatesc ceva. Problema mea este sa ma hotaresc ce reteta sa aleg din toate minunatiile de aici. Felicitari!
Un sfat: la sos
Este un site