Piept de gâscă cu broccoli
Cauţi un preparat sofisticat, dar simplu, în acelaşi timp? Ei bine, nu mai trebuie să cauţi, l-ai găsit! Ce zici de reţeta asta de piept de gâscă cu broccoli?
-
Ingrediente
1 piept de gâscă
sare, piper
1 linguriţă ulei de măsline
1 linguriţă muştar
câteva boabe de muştar măcinate
1 linguriţă de suc de lămâie
unt
250 ml vin alb sec
1 broccoli
Mod de preparare
Ia pieptul de gâscă, spală-l, curăţă-l de piele, sărează şi piperează.
Apoi, unge-l cu un sos preparat din ulei de măsline, muştar, suc de lămâie şi câteva boabe de muştar măcinate.
Încinge ulei într-o cratiţă şi căleşte pieptul de gâscă câteva minute, pe fiecare parte, până prinde o crustă rumenie.
Ia o tavă termorezistentă, unge cu un pic de unt, toarnă 250 ml vin alb sec, adaugă aici pieptul de gâscă, acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor aproximativ 35 de minute.
După, scoate-l şi verifică-l pentru ca pieptul să fie pătruns.
Dă folia la o parte şi, dacă nu este gata, mai pune peste carne din sosul care s-a lăsat în tavă şi mai lasă-l la cuptor câteva minute.
Serveşte feliat, în combinaţie cu broccoli fiert (pune apă cu puţină sare la fiert şi, când dă în clocot, adaugă broccoli. Lasă să fiarbă timp de 7 minute).