Piept de pui cu orez şi broccoli
Preparatele cu carne capătă o savoare specială atunci când le asociezi cu ingredientele potrivite. Piept de pui cu orez şi broccoli – ce zici de combinaţia asta?
-
Ingrediente
1 piept de pui
sare, piper
3 linguri ulei
1.5 l apă
1 broccoli
1 cană orez brun
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
Mod de preparare
Spală pieptul de pui, taie în bucăţi mai mici, sărează şi piperează.
Încinge într-o cratiţă 3 linguri de ulei, după care căleşte bucăţile de pui aici până devin arămii, aproximativ 10 minute.
Separat, într-un alt vas, pune 1.5 l de apă la fiert, cu puţină sare. Când apa dă în clocot, adaugă broccoli şi lasă 7 minute. Nu mai mult pentru că atunci va fi prea moale.
Scoate din apă şi lasă-l într-un vas să se răcească.
Prepară orezul brun astfel: pune pe foc 4 căni de apă (proporţia este de 4 căni de apă la 1 cană de orez brun pentru că acesta din urmă e mai tare şi se fierbe mai greu). Când apa dă în clocot, adaugă orezul şi lasă-l până se fierbe bine. În această apă, alături de orez, adaugă şi un morcov, o ceapă şi un ardei gras pentru un plus de savoare. După ce s-au fiert, le poţi scoate şi servi separat sau în aceeaşi combinaţie.
Aşază pe un platou bucăţile de piept de pui, orezul brun şi bucheţelele de broccoli.