Piept de pui cu orez şi broccoli

24.05.2017 0 comentarii

Ce mai pui în caserola pentru prânz? Dacă eşti în pană de idei, uite aici o variantă delicioasă şi uşor de preparat: piept de pui cu orez şi broccoli!

  1. Ingrediente

    1 broccoli
    1 piept de pui
    1 morcov
    1 ceapă
    1 felie de ţelină
    1 ardei gras alb
    1 cană orez (poţi opta şi pentru orez brun)
    1-2 linguri ulei
    Sare, piper

    Mod de preparare


    Pune la fiert 1 litru de apă, cu puţină sare.

    Când dă în clocot, adaugă broccoli întreg şi lasă maximum 7 minute.

    Scoate şi lasă-l să să răcească.

    După sau când pregăteşti caserola, taie-l în bucheţele, sărează şi piperează.

    Ia un piept de pui, spală-l şi sărează.

    Pune-l în apă direct, la fiert.

    Lasă-l până când este bine pătruns, cam 30 de minute.

    De la început, în oala în care fierbe pieptul de pui, adaugă şi câteva legume: 1 morcov, 1 ceapă, o felie de ţelină şi un ardei gras alb sau galben.

    Când sunt fierte toate, scoate-le.

    Măsoară zeama rămasă. La o cană de orez, ai nevoie de 3 căni zeamă. Dacă nu ai suficientă zeamă rămasă, mai completează cu apă plată.

    Când zeama dă încă o dată în clocot, adaugă cana de orez.

    Lasă-l la foc moderat, până când orezul absoarbe tot lichidul. Între timp, mai poţi adăuga şi 1-2 linguri de ulei.

    Când sunt gata, sărează şi piperează orezul şi combină-l cu pieptul de pui, tăiat fâşii.

    Savurează împreună cu broccoli.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro