Piept de pui cu orez şi broccoli
Ce mai pui în caserola pentru prânz? Dacă eşti în pană de idei, uite aici o variantă delicioasă şi uşor de preparat: piept de pui cu orez şi broccoli!
-
Ingrediente
1 broccoli
1 piept de pui
1 morcov
1 ceapă
1 felie de ţelină
1 ardei gras alb
1 cană orez (poţi opta şi pentru orez brun)
1-2 linguri ulei
Sare, piper
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă, cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă broccoli întreg şi lasă maximum 7 minute.
Scoate şi lasă-l să să răcească.
După sau când pregăteşti caserola, taie-l în bucheţele, sărează şi piperează.
Ia un piept de pui, spală-l şi sărează.
Pune-l în apă direct, la fiert.
Lasă-l până când este bine pătruns, cam 30 de minute.
De la început, în oala în care fierbe pieptul de pui, adaugă şi câteva legume: 1 morcov, 1 ceapă, o felie de ţelină şi un ardei gras alb sau galben.
Când sunt fierte toate, scoate-le.
Măsoară zeama rămasă. La o cană de orez, ai nevoie de 3 căni zeamă. Dacă nu ai suficientă zeamă rămasă, mai completează cu apă plată.
Când zeama dă încă o dată în clocot, adaugă cana de orez.
Lasă-l la foc moderat, până când orezul absoarbe tot lichidul. Între timp, mai poţi adăuga şi 1-2 linguri de ulei.
Când sunt gata, sărează şi piperează orezul şi combină-l cu pieptul de pui, tăiat fâşii.
Savurează împreună cu broccoli.