Piept de pui cu piure şi sfeclă roşie

13.03.2017 0 comentarii

O combinaţie delicioasă şi sănătoasă! Ai poftă de ceva consistent şi savuros? Găteşte reţeta noastră de piept de pui cu piure şi sfeclă roşie! Vezi mai jos!

  1. Ingrediente

    1 piept de pui
    1 ceapă
    1 morcov
    1 ardei verde
    1 ardei roşu
    Sare, piper
    Boia de ardei dulce
    1 sfeclă roşie
    5 cartofi
    1 cubuleţ de unt
    Ulei de măsline
    Zeamă de lămâie

    Mod de preparare

    Ia pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu puţină sare.

    Când dă în clocot, adaugă în acelaşi vas o ceapă,1 morcov, 1 ardei gras verde şi 1 ardei gras roşu.

    Când pieptul este fiert, scoate-l şi taie-l în bucăţi mai mari. Dă-i cu sare, piper şi boia.

    Separat, ia o sfeclă roşie, spală foarte bine şi taie în jumătate sau sferturi. Aşaz-o pe grătarul cu aburi şi las-o până când este pătrunsă.

    Când este gata, taie sfecla în bucăţi şi mai mici şi amestecă bine cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

    Între timp sau apoi prepară piureul: ia 5 cartofi, curăţă-i şi taie-i bucăţi mai mari.

    Pune-i la fiert, în apă cu puţină sare. Când sunt gata, scurge apa, dar mai păstrează o ceşcuţă.

    Pasează cartofii bine. Pentru a aduce compoziţia la consistenţa dorită, mai poţi adăuga aici puţin din zeama păstrată.

    Amestecă-i bine cu un cubuleţ de unt şi sare.

    Ia un platou şi aşază mai întâi bucăţile de piept de pui, peste care adaugă morcovul şi ceapa, tăiate mărunt.

    Într-o parte aşază salata de sfeclă roşie şi, în cealaltă parte, piurel de cartofi.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro