Piept de pui la cuptor

15.01.2016 0 comentarii

Una dintre cele cele mai simple, dar şi cele mai gustoase preparate, găteşte acest piept de pui la cuptor, adăugând totodată şi condimentele preferate!

  1. Ingrediente

    4 bucăţi piept de pui
    unt sau ulei de măsline
    sare, piper
    condimente: pudră de ghimbir, pudră de usturoi sau usturoi proaspăt, boia de ardei iute etc.

    Mod de preparare

    Spală bucăţile de piept de pui, după care umple un bol mare cu apă călduţă în care adaugă 1 linguriţă de sare. Amestecă până când sarea este topită, după care adaugă aici bucăţile de piept de pui. Lasă-le la marinat timp de cel puţin 15 minute.

    Apoi, scoate piepţii de pui, clăteşte-i bine cu apă rece şi lasă-i să se usuce pe un prosop de hârtie.

    Unge bucăţile de piept de pui cu unt mai moale (sau ulei de măsline).

    Adaugă apoi condimentele preferate: sare, piper şi pudră de ghimbir.

    Aşază bucăţile de piept de pui într-o tavă unsă cu unt sau ulei de măsline.

    Dă la cuptor, la foc ceva mai mare.

    Lasă aproximativ 20 minute sau până este făcut.

    Închide focul, acoperă tava cu o folie de aluminiu şi mai lasă timp de 10 minute după care poţi tăia pieptul de pui în felii.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro