Piept de pui la grătar, cu broccoli şi orez

Piept de pui la grătar, cu broccoli şi orez - iată ce am numi noi un platou delicios, sănătos şi consistent. În plus, arată şi bine, nu-i aşa? Vezi aici reţeta!
-
Ingrediente
1 piept de pui
Sare, piper
1 cubuleţ de unt
4-5 cartofi
1 broccoli
1 cană de orez cu bob rotund
Ceapă verde tocată mărunt
Ardei gras roşu tocat mărunt
Mod de preparare
Se ia pieptul de pui, se porţionează în 2, se spală şi se lasă un pic să se zvânte.
Sărează, piperează , unge cu puţin unt şi pune-l pe grătarul foarte bine încins.
Lasă-l până când este bine pătruns.
Între timp, curăţă, spală şi taie cartofii.
Prăjeşte cartofii pai în baie de ulei.
Scoate-i şi lasă-i separat.
Într-o oală, adaugă 1 litru de apă cu puţină sare. Când dă în fiert, adaugă broccoli şi lasă 4-5 minute. Nu lăsa mai mult pentru că, altfel, îşi va pierde din proprietăţile benefice, dar şi din culoarea verde, frumoasă.
Prepară, între timp, orezul: la o cană de orez, trebuie să pui 3 căni de apă (folosind, bineînţeles, aceeaşi unitate de măsură).
Aşadar, pune la fiert 3 căni de apă cu puţină sare.
Când dă în fiert, adaugă 1 cană de orez şi lasă pe foc până se fierbe orezul foarte bine.
Adaugă peste orez, când e gata, şi ceapa verde tocată mărunt şi ardei gras roşu tăiat mărunt (dacă doreşti, puţin călite înainte).
Ataşează pe un platou pieptul de pui la grătar, orezul fiert, bucheţelele de broccoli şi cartofii prăjiţi!
