Piept de pui la grătar cu salată de quinoa
Quinoa, cartof dulce şi merişoare – trei dintre ingredientele speciale ale acestui preparat! Descoperă reţeta de piept de pui la grătar cu salată de quinoa!
-
Ingrediente
1 ceaşcă de quinoa
3 ceşti de apă
1 piept de pasăre
sare, piper
ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare, piper
1 linguriţă muştar
1 praf boia de ardei
1 cartof dulce făcut la cuptor sau pe grătar
merişoare
salată verde
ceapă roşie
Mod de preparare
Spală foarte bine quinoa cu ajutorul unei site dese.
Pune într-un vas 1 ceaşcă quinoa cu 3 ceşti de apă.
Lasă pe foc până se încheagă.
Separat, ia un piept de pui şi porţionează în bucăţi mai mari, ca de şniţele.
Unge-l apoi cu un amestec special format din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper, 1 linguriţă muştar şi un praf de boia de ardei.
Lasă-l puţin în acest amestec, după care pune-l pe grătar.
Când este gata, pune-l într-un castron şi acoperă.
Separat, într-un bol taie cubuleţe 1 cartof dulce făcut în prealabil la cuptor sau pe grătar, merişoare, quinoa, salată verde, ceapă roşie tăiată mărunt, sare, piper şi 2 linguri de zeamă de lămâie.
Amestecă şi adaugă lângă pieptul de pui.