Piept de raţă cu clătite şi sos de prune

12.05.2018 0 comentarii

Ei, te-ai fi gândit la mixul ăsta interesant şi delicios? Carnea de raţă merge perfect cu prune, aşa că savurează piept de raţă cu clătite şi sos de prune!

  1. Ingrediente

    1 piept de raţă
    sare, piper
    2-3 căţei de usturoi
    1 ceşcuţă de ulei
    2 ouă, 1 ceaşcă apă minerală, făină cât cuprinde, gem de prune (pentru clătite şi umplutură)
    nucă
    germeni de lucernă

    Mod de preparare

    Spală pieptul de raţă, dă cu sare şi piper, după care crestează-l ici, colo şi împănează-l cu căţei de usturoi.

    Pune pieptul de raţă într-o folie de aluminiu, strânge foarte bine şi leagă cu o aţă.

    Bagă la cuptor, într-o tavă de cozonac.

    Toarnă peste o ceşcuţă de ulei şi lasă la cuptor până se frăgezeşte, aproximativ o oră.

    Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoate-l, desfă folia de aluminiu şi mai lasă 10 minute pentru a prinde crustă.

    Scoate din cuptor şi din folia de aluminiu şi taie în rondele mai groase.

    Separat, prepară clătitele din 2 ouă bătute, 1 ceaşcă apă minerală şi făină cât cuprinde.

    Umple-le apoi cu gem de prune sau un sos de prune fără zahăr şi serveşte cele două preparate combinat.

    Presară peste nucă tăiată mărunt, coaptă în cuptor în prealabil, şi ornează cu germeni de lucernă.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro