Piept de raţă cu smochine

25.07.2016 0 comentarii

Eşti un adevărat artist în bucătărie şi nu mai ştii ce combinaţii sofisticate şi delicioase să mai încerci? Ei bine, începe cu piept de raţă cu smochine!

  1. Ingrediente

    1 piept de raţă
    sare, piper
    2-3 căţei de usturoi
    1 ceşcuţă de ulei
    1 cană vin roşu
    4-5 smochine
    ulei de cocos
    puţin zahăr

    Mod de preparare


    Spală pieptul de raţă, sărează-l, piperează-l şi împănează-l cu căţei de usturoi.

    Împachetează-l în folie de aluminiu, după care leagă bine cu aţă.

    Pune-l într-o tavă, iar peste el adaugă 1 ceşcuţă de ulei şi 1 cană de vin roşu.

    Dă-l la cuptor pentru aproximativ o oră, până se frăgezeşte.

    Cam după 50 de minute desfă folia de aluminiu şi lasă friptura aşa, pentru a prinde o crustă frumoasă.

    Când e gata, scoate din cuptor şi taie muşchiul de raţă în felii ceva mai groase.

    Pregăteşte smochinele astfel: ia o tavă întinsă şi tapetează cu hârtie de copt.

    Aşază în ea smochinele tăiate în patru şi presară peste ele zahăr.

    Dă-le la cuptorul preîncălzit şi lasă-le până când smochinele se caramelizează puţin.

    Scoate-le, mai lasă-le un pic, după care serveşte în combinaţie cu pieptul de raţă.

    Presară deasupra pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro