Piept de raţă cu smochine
Eşti un adevărat artist în bucătărie şi nu mai ştii ce combinaţii sofisticate şi delicioase să mai încerci? Ei bine, începe cu piept de raţă cu smochine!
-
Ingrediente
1 piept de raţă
sare, piper
2-3 căţei de usturoi
1 ceşcuţă de ulei
1 cană vin roşu
4-5 smochine
ulei de cocos
puţin zahăr
Mod de preparare
Spală pieptul de raţă, sărează-l, piperează-l şi împănează-l cu căţei de usturoi.
Împachetează-l în folie de aluminiu, după care leagă bine cu aţă.
Pune-l într-o tavă, iar peste el adaugă 1 ceşcuţă de ulei şi 1 cană de vin roşu.
Dă-l la cuptor pentru aproximativ o oră, până se frăgezeşte.
Cam după 50 de minute desfă folia de aluminiu şi lasă friptura aşa, pentru a prinde o crustă frumoasă.
Când e gata, scoate din cuptor şi taie muşchiul de raţă în felii ceva mai groase.
Pregăteşte smochinele astfel: ia o tavă întinsă şi tapetează cu hârtie de copt.
Aşază în ea smochinele tăiate în patru şi presară peste ele zahăr.
Dă-le la cuptorul preîncălzit şi lasă-le până când smochinele se caramelizează puţin.
Scoate-le, mai lasă-le un pic, după care serveşte în combinaţie cu pieptul de raţă.
Presară deasupra pătrunjel tocat mărunt.