Piept de raţă la cuptor

08.08.2015 0 comentarii

E timpul pentru un preparat ceva mai deosebit! Pentru zilele în care ai invitaţi, dar nu numai, acest piept de raţă la cuptor este alegerea culinară perfectă!

  1. Ingrediente

    1 piept de raţă 400 g
    200 g pesmet
    1 ou
    Sare, piper
    1 morcov
    1 ardei
    1 ceapă
    Bulion sau suc de roşii
    3-4 căţei de usturoi

    Mod de preparare


    Spală pieptul de raţă şi împănează-l cu usturoi. Păstrează câteva fâşii de carne pentru mai târziu.

    Ia bucata de carne mare şi dă-o printr-un amestec format dintr-un ou bătut şi condimente, după care dă-o prin pesmet.

    Bagă la cuptor într-o tavă întinsă sau asemănătoare unei forme de cozonac şi adaugă în vas un pic de ulei de măsline.

    Acoperă cu folie de aluminiu.

    Lasă la cuptor până se fragezeşte, aproximativ 45 de minute.

    Separat, pune într-o cratiţă ulei şi, când este încins, căleşte o ceapă. Apoi, adaugă morcovul, ardeii graşi, condimente şi câteva fâşii rămase din bucata de carnea de vită.

    Găteşte împreună şi, la final, toarnă peste bulion sau suc de roşii. Se mai lasţ să scadă, aproximativ 15 minute.

    Când pieptul de raţă este gata, se feliază, se aşază pe un platou şi se serveşte cu această tochitură şi orez.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro