Piersici la cuptor, cu fistic şi coniac

Răsfăţul dulce poate începe! Nu ai nevoie de reţete sofisticate şi multe ingrediente, aşa că, ce-ai zice de câteva piersici la cuptor, cu fistic şi coniac?
-
Ingrediente
5 piersici (le poţi înlocui cu pere sau gutui)
100 g zahăr plus 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
Coniac sau whisky
Fistic/nucă coaptă
Mod de preparare
Curăţă fructele de coajă şi scoate sâmburii sau partea din mijloc.
Taie-le în felii.
Într-o tavă de cuptor, pune zahărul (aproximativ 100 g, în funcţie de preferinţă) şi peste el feliile de fructe.
Dă la cuptor. Când zahărul începe să se topească, iar feliile de fructe să devină arămii, întoarce-le.
Când fructele sunt caramelizate şi pătrunse, scoate-le pe un platou, stropeşte-le cu coniac sau whisky şi presară bucăţi de fistic sau/şi nucă coaptă şi mărunţită.
