Piure de cartofi cu bacon

18.01.2018 0 comentarii

Ce zici să încerci o reţetă de piure de cartofi cu bacon? Se face uşor, e delicios şi săţios! Vezi mai jos toate ingredientele şi prepară şi tu reţeta!

  1. Ingrediente

    10 cartofi mălăioşi
    100 g unt
    1 cană de lapte călduţ (poate fi şi de cocos, migdale etc.)
    Sare, piper
    30 ml ulei
    200 g bacon
    Ceapă tăiată mărunt
    1 ceşcuţă bulion
    2 linguri de apă
    2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt

    Mod de preparare

    Ia cartofii, spală-i şi pune-i la fiert în coajă, într-un vas cu apă rece. Adaugă şi un pic de sare.

    Lasă-i să fiarbă cam 20 de minute, până când sunt pătrunşi.

    Scoate-i, curăţă-i de coajă cât sunt calzi încă, pasează-i şi amestecă-i, fiind într-un vas pe foc,  cu 100 g unt, 1 cană de lapte călduţ, sare, piper.

    Separat, în altă cratiţă, Adaugă 30 g ulei şi, după ce se încinge, căleşte puţin 200 g bacon. Continuă apoi cu ceapa tăiată mărunt, 1 ceşcuţă bulion, 2 linguri de apă şi 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt.

    Adaugă acest sos peste piure şi serveşte împreună.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro