Piure de cartofi cu bacon
Ce zici să încerci o reţetă de piure de cartofi cu bacon? Se face uşor, e delicios şi săţios! Vezi mai jos toate ingredientele şi prepară şi tu reţeta!
-
Ingrediente
10 cartofi mălăioşi
100 g unt
1 cană de lapte călduţ (poate fi şi de cocos, migdale etc.)
Sare, piper
30 ml ulei
200 g bacon
Ceapă tăiată mărunt
1 ceşcuţă bulion
2 linguri de apă
2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
Mod de preparare
Ia cartofii, spală-i şi pune-i la fiert în coajă, într-un vas cu apă rece. Adaugă şi un pic de sare.
Lasă-i să fiarbă cam 20 de minute, până când sunt pătrunşi.
Scoate-i, curăţă-i de coajă cât sunt calzi încă, pasează-i şi amestecă-i, fiind într-un vas pe foc, cu 100 g unt, 1 cană de lapte călduţ, sare, piper.
Separat, în altă cratiţă, Adaugă 30 g ulei şi, după ce se încinge, căleşte puţin 200 g bacon. Continuă apoi cu ceapa tăiată mărunt, 1 ceşcuţă bulion, 2 linguri de apă şi 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt.
Adaugă acest sos peste piure şi serveşte împreună.