Pizza Burger

E mai greu să iei pizza cu tine chiar dacă, poate, ar fi singura gustare pe care ţi-ai dori-o. Ce zici, însă, de forma asta ceva mai practică: pizza burger?
-
Ingrediente
25 g drojdie de bere
3 ouă
1 vârf cuţit zahăr
4 lingură apă minerală
500 g făină
100 g brânză de oaie
1 lingură ulei
Pentru umplutură: brânză, caşcaval, salam, kaizer, ciuperci, măsline, roşii, salată verde etc.
Mod de preparare
Prepară întâi maiaua pentru crescut: amestecă cubuleţul de drojdie de bere cu un ou, 1 vârf de cuţit de zahăr şi 1 lingură apă minerală, călduţă.
Dizolvă şi îngroaşă cu un pic de făină. Lasă într-o cană 10 minute, pentru a creşte puţin.
Separat, cerne într-un castron mai mare 300-400 g făină. Rade peste ea 100 brânză de oaie, adaugă un ou şi o lingură de ulei. Amestecă cu maximum 3 linguri de apă minerală călduţă. Între timp, adaugă aici şi maiaua de drojdie.
Frământă bine cu făină până ce aluatul se ia de pe degete.
Lasă aluatul la crescut timp de 15 minute.
Formează pâinici în forme rotunde, nu foarte subţiri, unge-le cu un pic de ulei şi bagă-le la cuptor timp de 10 minute, într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Scoate-o apoi şi unge-o cu un amestec format din un ou bătut, bulion şi brânză. Ornează cu ce ai în casă: salam, brânză, măsline, ciuperci etc.
Se dă din nou la cuptor şi se lasă până e rumenită.
Se ornează cu roşii şi salată verde.
