Pizza cu ciuperci şi bacon

13.05.2018 0 comentarii

Te întâlneşti deseori cu prietenii, la o pizza? Atunci, înseamnă că trebuie să înveţi să pregăteşti şi tu această delicioasă pizza cu ciuperci şi bacon!

  1. S-ar putea să îţi placă mult mai mult varianta “de casă”, o alternativă nu doar mai sănătoasă, ci şi mai puţin costisitoare. În plus, un alt avantaj ar fi acela că poţi jongla cu ingredientele în funcţie de preferinţe.

    Ingrediente

    ½ cubuleţ de drojdie (15 g)
    ½ linguriţă de zahăr
    3 ouă
    1 linguriţă apă călduţă
    200 g brânză sau caşcaval
    4 linguri apă minerală
    Faină (cât cuprinde )
    1 linguriţă de ulei sau 1 linguriţă unt
    Roşii
    Măsline
    Ardei gras
    Ciuperci
    Bulion
    Bacon
    Parmezan

    Mod de preparare:

    Prepară întâi maiaua: amestecă într-un bol ½ cubuleţ de drojdie, 1 ou, ½ linguriţă de zahăr, un pic de făină şi 1 linguriţă apă caldă. Amestecă bine, presară puţină faină, acoperă şi las-o să crească 15 minute.

    Într-un alt castron, adaugă 1 ou şi o felie de brânză rasă (aproximativ 100 g). Se frământă totul cu 4 linguri de apă minerală şi făină cât cuprinde.

    Adaugă apoi şi maiaua, frământă în continuare, pune şi o linguriţă de ulei sau de unt şi amestecă până când aluatul se desprinde de pe mâini.

    Lasă la crescut 15 minute.

    După aceea, pune coca pe o planşetă pe care ai presărat făina şi întinde-o cât vrei de groasă.

    Adaugă aluatul într-o formă rotundă, în care ai pus hârtie de copt.

    Bate bine un ou şi cu jumătate din compoziţie unge acest aluat. Rade brânză sau caşcaval, presară un strat, după care adaugă ciupercile, ardeiul gras, roşiile, baconul, măslinele. Mai rade un strat de caşcaval sau presară parmezan şi peste adaugă cealaltă jumătate din compoziţia de ou în care ai pus şi puţin bulion. Presară peste pătrunjel şi dă la cuptor. 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro