Pizza cu roşii, parmezan şi rucola
Dacă nu îţi plac preparatele sofisticate, pizza este o variantă binevenită de fiecare dată. Noi am fost încântaţi de această pizza cu roşii, parmezan şi rucola!
-
Ingrediente
Pentru blat:
25 g drojdie
½ linguriţă de zahăr
1 ou
1 linguriţă de făină (pentru prepararea drojdiei)
1 ou
25 g brânză
25 g unt
2 linguri făină sau cât cuprinde
Pentru toping:
1 ou
1 pic de bulion
Sare, piper
Un pic brânză rasă
5-6 felii şuncă de Praga
4-5 roşii mai mici
Rucola
Parmezan
Mod de preparare
Făramiţează drojdia şi amestec-o cu o jumătate de linguriţă de zahăr, 1 ou şi o linguriţă de făină. Lasă la dospit aproximativ 15 minute.
Separat, amestecă într-un vas mai mare un ou, cu 25 g brânză, 25 g unt şi 2 linguri de făină.
Frământă bine, adaugă drojdia, mai frământă un pic şi, dacă mai e nevoie, mai adaugă făină astfel încât să se formeze un aluat mai consistent. Lasă deoparte 15 minute.
Când începe să crească, întinde aluatul în foaie foarte subţire, într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Bagă la cuptor timp de 5 minute, după care scoate şi adaugă topingul.
Bate într-o farfurie un ou cu un pic de bulion, sare, piper. Unge cu acest amestec pizza, adaugă brânza rasă şi feliile de şuncă de Praga.
Bagă la cuptor şi, cu 10 minute înainte de a o scoate de tot, adaugă şi feliile de roşii, rucola şi parmezanul peste.