Pizza cu somon şi avocado
Ai încercat vreodată pizza cu somon şi avocado? Pe lângă faptul că e foarte specială şi gustoasă, această variantă de pizza este şi uşor de făcut! Vezi mai jos!
-
Ingrediente
Pentru blat:
25 g drojdie
½ linguriţă de zahăr
2 ouă
1 linguriţă de făină (pentru prepararea drojdiei)
30 g brânză
30 g unt
2 linguri făină sau cât cuprinde
1 bucată somon
Sare, piper
Ulei de măsline
1 avocado
5-6 ciuperci
Brânză
1 ou
Caşcaval
Mod de preparare
Prepară mai întâi blatul de pizza.
Amestecă drojdia cu ½ de linguriţă zahăr, 1 ou şi puţină făină. Lasă la crescut 10-15 minute.
Separat, mixează într-o farfurie al doilea ou, 30 g brânză la alegere, 30 g unt şi 2 linguri de făină.
Adaugă aici amestecul de drojdie, frământă bine şi mai adaugă făină, dacă este necesar, pentru ca acea compoziţie să fie consistentă.
Lasă la crescut 15 minute.
După, întinde într-un strat subţire.
Între timp sau înainte, ia bucata de somon, spală, zvântă pe un şervet de hârtie, sărează, piperează şi unge cu puţin ulei de măsline.
Aşază pe grătarul foarte bine încins.
Lasă-l pe fiecare parte cam 15 minute, până când este făcut.
Scoate-l pe un platou, taie-l bucăţele şi scoate-i oasele.
Taie bucăţele un avocado.
Căleşte ciupercile într-o tigaie cu un pic de sare şi ulei.
Întinde blatul, dă-i forma rotundă şi bagă la cuptor. Când este aproape gata, scoate.
Bate un ou şi unge pizza. Peste, rade un strat de brânză şi puţin caşcaval.
Apoi aşază bucăţile de somon, avocado, ciupercile, aranjate frumos, intercalat.
Deasupra, mai rade un pic de brânză sau caşcaval, pe răzuitoarea mare.
Bagă la cuptor timp de câteva minute, cât să se topească brânza şi caşcavalul.