Pizza Hawaiană
Pizza Hawaiană: îi ştii secretul? Unii ar spune că acesta ar fi ananasul, alţii că întreaga combinaţie e spectaculoasă şi de nerefuzat! Încearc-o şi convinge-te!
-
Ingrediente
Pentru maia:
1 ou
1 lingură apă minerală
½ cubuleţ de drojdie (aproximativ 50 g)
1 lingură făină
Pentru aluat:
1 ou
1 ceşcuţă apă minerală încălzită în prealabil
puţină brânză
50 g unt
faină cât cuprinde (aproximativ 200 g)
Pentru toping:
1 ou
brânză rasă
½ ceaşcă bulion sau sos de roşii
10 felii şunculiţă
bucăţele subţiri de ananas
busuioc uscat
Mod de preparare
Mai întâi, prepară maiaua: amestecă într-o farfurie adâncă 1 ou bătut bine, 1 lingură apă minerală şi ½ cubuleţ drojdie. Omogenizează şi adaugă 1 lingură de făină cât să fie puţin legat şi lasă 10-15 minute să se umfle puţin.
După, începe să prepareialuatul: pune 1 ou într-un castron şi bate-l bine cu 1 ceşcuţă de apă minerală, încălzită puţin în prealabil. În loc de sare, rade puţină brânză, după care începe să pui puţină făină.
Adaugă în mijloc maiaua, amestecă şi mai adaugă 1 cubuleţ de unt.
Continuă să torni, treptat, şi făina, până când aluatul se ia de pe degete.
Lasă compoziţia să crească aproximativ 15 minute.
Când este gata, întinde aluatul într-un strat subţire, pe o suprafaţă întinsă, presărată cu făină.
Ia o tavă întinsă, unge cu ulei şi tapetează cu făină, după care adaugă aici aluatul.
Bate bine un ou şi unge pizza, pe toată suprafaţa ei.
Presară peste puţină brânză rasă.
În farfuria în care ai bătut oul, adaugă ½ ceaşcă de bulion sau sos de roşii şi pune-o apoi peste pizza.
Taie şunculiţa şi ananasul şi distribuie-le pe toată suprafaţa aluatului, după care presară busuioc uscat.
Dă la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.